Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 12 havi bontásban fizetem az...

12 havi bontásban fizetem az illetéket ingatlanvásárlás után. Már 9 részt befizettem, 10. csekkel megcsúsztam, és most egyben kérik a maradékot 20 napon belül. Ilyenkor lehet még velük egyezkedni?

Figyelt kérdés
Kaptam egy értesítést, hogy egy összegben vált esedékessé az illeték maradék 3 hónapja.. 20 napon belül kellene kifizetnem. A levélben az áll, hogy ha ez nehézséget okoz, vegyem fel velük a kapcsolatot. De érdekelne, hogy ha már eleve részletben fizettem (mert 35 év alatti vagyok), van esély arra, hogy átütemezzék, legalább az eredeti határidőkre?
2022. máj. 11. 10:55
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

"A levélben az áll, hogy ha ez nehézséget okoz, vegyem fel velük a kapcsolatot."

Cselekedj így ahelyett, hogy azt várod, találgassunk.

2022. máj. 11. 10:58
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Keresd fel a NAV-ot. Bár én már nem szaroznék azzal a max 75 ezerrel, befizetném egyben azt hagyjanak békén.
2022. máj. 11. 11:04
 3/20 anonim ***** válasza:
34%

Mármint, min. 75 ezerrel, havonta, gondolom igy értetted.

2022. máj. 11. 11:14
 4/20 A kérdező kommentje:

Havi 80 az illeték, miközben a lakáshitelem csak 60..

Szóval hidd el, annyira nem kellemes egy olyan vagyon után illetéket fizetni, amit 25 éven át törlesztett hitellel fogok kifizetni, de ugye az állam szemében baromira vagyonos lettem.

Természetesen befizetem, eddig is szépen fizettem, most egyszer csúsztam meg, csak nem egyben szeretném...

2022. máj. 11. 11:20
 5/20 anonim ***** válasza:
13%
Havi 80 az illeték? Nem úgy van, hogy a részletfizetős kedvezményt 35 év alatt ÉS 15 milliós ingatlanérték alatt adják meg?!
2022. máj. 11. 11:26
 6/20 anonim ***** válasza:
5: nem. Megadják magasabb összegnél is. Nekünk 3 éve 19 milliós házra havi 700 valahányezer volt az illeték, havonta fizettük. A 15 milliós érték arra vonatkozik, hogy az alatt elengedik a felét. Kár, hogy már semmit nem lehet annyiért kapni :D
2022. máj. 11. 11:36
 7/20 A kérdező kommentje:
Igen, ahogy az utolsó mondja. 15 m felett annyi a kedvezmény, hogy elég 12 részletben fizetni. 15 millioert pedig egy roskadozo paraszthaz van csak Zala megyében. Siralmas.
2022. máj. 11. 11:41
 8/20 anonim ***** válasza:
78%
6-os vagyok, nem havi 700 valahányezer értelemszerűen, hanem összesen :D
2022. máj. 11. 11:51
 9/20 A kérdező kommentje:

igen, értettük! :) na jó, akkor írok nekik, semmi kedvem előre elkölteni a fizetésem :(

jó nagy hülye voltam, hogy csúsztam az egyikkel.. alig várom, hogy vége legyen, és végre azt érezzem, hogy jelentősen olcsóbban jövök ki, mint az albérletes években..

2022. máj. 11. 12:06
 10/20 anonim ***** válasza:
57%

Eleve annyi onerot kellett volna gyujteni hogy maradjon az illetékre

aminek fizetese mindenki szamara ismert.

Tudom okoskodasnak tunik de ezzel szamolni kellett volna.

2022. máj. 11. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!