Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 15 évvel ezelőtt eladtam a...

15 évvel ezelőtt eladtam a lakásomat és kaptam tízmillió forintot amit egyenesen a bankszámlámra kértem. Ekkor ezt jelentette a bank az akkori adóhatóságnak? (Ha jól emlékszem akkor még APEH volt a neve)

Figyelt kérdés
2022. máj. 10. 09:31
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem írtak miért
2022. máj. 11. 09:43
 12/19 xswerdy ***** válasza:
kik nem írták? Mit miért?
2022. máj. 11. 09:52
 13/19 A kérdező kommentje:
Hogy miért kapom a penzt
2022. máj. 11. 10:52
 14/19 Hintalow ***** válasza:
100%

A bankok se most, sem 15 ève nem "jelentgetnek" csak úgy random pènzmozgásokat a mindenkori magyar adóhatóságnak. Ha gyanús tranzakció(k) törtènnek, az az adott pènzintèzet compliance rèszlegère csatórnázódik be, ès ott foglalkoznak vele.

De majd 15 èv bank tapasztalattal a hátam mögött: 10 millió forint utalás egy számlára nem ütött meg semmilyen ingerküszöböt akkor sem 😀

Ha mondjuk hetente törtènik, ès rögtön felveszik pènztarban, vagy továbbutalják valahová, az már esetleg okoz vizsgálódást a banknál, de egy egyszeri ekkora utalás... 2008-ban banki callcenterben kezdtem, csak egy banknál, csak sima lakosságon, csak telefonon napi 60-100 kimenő utalast csináltunk 10 millió felett. Szóval kb a lőtèri kutyát nem èrdekelte. 🙂

2022. máj. 11. 16:33
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem a kérdésre válasz, csak érdekességként mondom, hogy a húgom eladta a házát (pár napja), készpénzt kapott érte. Bevitte a bankba, hogy rátegye a saját bankszámlájára, és nem engedték neki, csak miután megmutatta az adásvételi szerződést, mert azt mondták, hogy igazolnia kell, honnan van a pénz.
2022. máj. 12. 22:57
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszi ez végül is egy más megközelítés de engem az érdekelne ez esetben hogy milyen összeg felett van ez?
2022. máj. 13. 08:31
 17/19 Hintalow ***** válasza:
Bármilyen esetleges vizsgálat banknál, nem összeg szerint megy. Valamièrt ez be van csìpődve az embereknèl, hogy van a mágikus x összeg, amit a bankok figyelnek, ès akkor x-1 forinttal jól el lehet menni a radar alatt. Nincs ilyen, soha nem is volt, küldő szemèlye, fogadó szemèlye, nagyon kiugró összeg, gyakoriság irreális számlahasznalat stb. Ilyeneket monitoroznak egymashoz kapcsolódóan, ès itt szűrik ki a gyanús dolgokat.
2022. máj. 14. 12:57
 18/19 A kérdező kommentje:
Tízmillió forint nem kiugró?
2022. máj. 14. 13:57
 19/19 xswerdy ***** válasza:
ahogy már sokszor leírtuk, 10 millió Ft nem kiugró, 15 éve sem volt az. Ha viszont tényleg nem írtak semmit a megjegyzés rovatba, az éppen billentheti a tranzakciót a gyanús kategória irányába, ilyen összegnél nem jellemző, hogy ne írná bele az ember, hogy ez mi a csuda.
2022. máj. 27. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!