Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Vissza tudom így igényelni az...

Vissza tudom így igényelni az Áfát?

Figyelt kérdés
Van fotográfus és fotótermék kereskedő OKJ-m. Tegyük fel, megveszek egy 5 millió forintos objektívet, ami természetfotózáshoz kell. Ha van egy cégem, az áfát vissza tudom igényelni? Vagy ahhoz nekem is el kéne adnom? És ha például az én cégem, nekem mint magánszemély, eladná az objektívet, akkor a cég az 1 millió áfát vissza tudom kérni?
2022. ápr. 30. 16:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%

Nem értelek. Folyamatosan bűncselekményhez vársz tőlünk tanácsot?

Engem anno revizor azért szivatott, mert az iratok kött talált egy költségszámlát, ami nem volt "eladva". Azaz olyan munkámhoz tartozott, amelyről nem volt bevételem.

Mondom, bocsi, de a könyvelésemben nem szerepel. Csak véletlenül bekerült a többi közé.

De biztos csalni akartam. Mondom nem. Hibás teljesítés miatt nem vette át az ügyfél.

Még napokig kínzott ezzel.

2022. ápr. 30. 19:23
 12/24 anonim ***** válasza:
54%
Most az áfaellenőrzéseket célzottan csinálják, de ha lebuksz vele, akkor szívni fogsz. Amúgy nem biztos, hogy lebuksz, bár a bevételi oldalon hiányozni fog a befizetés így nyilván feltűnik majd.
2022. ápr. 30. 19:30
 13/24 A kérdező kommentje:
Értem. Tehát a 27 százalék szívás nélkül nem tudom beszerezni amit akarok? Hogy rohadnának meg
2022. ápr. 30. 20:05
 14/24 anonim ***** válasza:
ha céged van és valahonnan megveszed, akkor a 27% visszajár, ha áfakörös vagy.
2022. ápr. 30. 20:10
 15/24 A kérdező kommentje:
Emiatt megéri egy céget megcsinálni és utána be is zárni?
2022. ápr. 30. 20:17
 16/24 anonim ***** válasza:
87%
Minden vállalkkzó lehet hülye. Ez alanyi jog. De legalább néhány bevételi számlád legyen, ami indokolja az állóeszköz vásárlását.
2022. ápr. 30. 20:23
 17/24 anonim ***** válasza:

Azt sem értem minek zárnád be a vállakozást, nem kell cég hozzá elég az e.v. amit tudsz szüneteltetni. A képekeidet meg fotózást akkor vállalsz a géppel amikor akarsz.

Kezdőkén görgeted magad előtt a 27% áfát, ami csökkenti a kiszámlázott bevételi számla alapján fizetendő áfáidat. Majd jön az ágabevallási időszak és a maradék áfaegyenleged vusszaigényled, amit költhetsz akár fejlesztésre, akár marketingre is és lesz egy stabil, folyamatos bevételi forrásod is emelkedő bevételekkel ha minden jól megy 2.ik évben már pozitív eredményességgel.

Hitel,-pályázatképesen. Lassan meg tudsz élni a hobbydból is. Nem csak egyszeri pár száz ezer miatt problémázni.

Egyébként nem fizetsz 27% áfát sem, ha Euból rendeled közösségi adószámmal.

2022. máj. 1. 06:52
 18/24 anonim ***** válasza:
Az EU-t itt szerintem ne keverjük be:)
2022. máj. 1. 07:11
 19/24 anonim ***** válasza:
Áfa nélkül be tudja szerezni tárgyi eszköznek a vállalkozásba Eu-n belül.
2022. máj. 1. 07:16
 20/24 anonim ***** válasza:
Tudom mit mondasz, de látod, hogy neki más problémái vannak
2022. máj. 1. 07:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!