Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Vissza tudom így igényelni az...

Vissza tudom így igényelni az Áfát?

Figyelt kérdés
Van fotográfus és fotótermék kereskedő OKJ-m. Tegyük fel, megveszek egy 5 millió forintos objektívet, ami természetfotózáshoz kell. Ha van egy cégem, az áfát vissza tudom igényelni? Vagy ahhoz nekem is el kéne adnom? És ha például az én cégem, nekem mint magánszemély, eladná az objektívet, akkor a cég az 1 millió áfát vissza tudom kérni?
2022. ápr. 30. 16:25
1 2 3
 21/24 Nemzeti konzervatív ***** válasza:

Én sem értem.

Ha megveszed a boltba 5 millióért, annak az ÁFA-ját valóban levonhatod.

De ha aztán eladod magadnak, akkor is kell ÁFA-t fizetni és az már nem levonható. Ráadásul az eladás után a cégben jövedelem keletkezik, ami után szintén adózni kell (TAO/VSZJA + osztalékadó). Ha meg olcsóban adod el magadnak, mint amennyiért beszerezted, az árkülönbség egyéb jövedelmednek számít és az is adózik majd (15%+13%).

2022. máj. 1. 22:17
 22/24 A kérdező kommentje:
Tehát ha boltban veszem akkor áfát visszakérhetem?
2022. máj. 1. 22:42
 23/24 anonim ***** válasza:
igen, ha áfakörös vagy
2022. máj. 2. 03:07
 24/24 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
De akkor tényleg drága legyen mert 1 millió ÁFA alatt nem utal ki a NAV.(havi bevallás esetén)
2022. máj. 2. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!