Vissza tudom így igényelni az Áfát?
Figyelt kérdés
Van fotográfus és fotótermék kereskedő OKJ-m. Tegyük fel, megveszek egy 5 millió forintos objektívet, ami természetfotózáshoz kell. Ha van egy cégem, az áfát vissza tudom igényelni? Vagy ahhoz nekem is el kéne adnom? És ha például az én cégem, nekem mint magánszemély, eladná az objektívet, akkor a cég az 1 millió áfát vissza tudom kérni?2022. ápr. 30. 16:25
1/24 anonim válasza:
Ha lenne egy céged, akkor egy 5 milliós objektív áfáját visszaigényelheted, ha áfa körös vagy.
Ha magánszemély vagy és nincs mondjuk adószámod, de veszel egy cégtől egy objektívet, akkor nem igényelheted vissza az áfát, de a cégnek be kell fizetni az eladás után.
2/24 A kérdező kommentje:
Tegyük fel, megcsinálok emiatt egy céget. Én leszek a cég, és a saját cégemtől megveszem az objektívet. Az áfát én kifizetem, a cég meg visszaigényli. Utána a céget bezárom. Ez nem megoldás?
2022. ápr. 30. 17:45
3/24 anonim válasza:
Nem, ez a megoldás bűncselekmény.
4/24 A kérdező kommentje:
És erre valaki szarakodna és mennék a börtönbe?
2022. ápr. 30. 18:20
6/24 anonim válasza:
nem szabálytalan, de ha cég adja el neked az obit az áfát be kell fizetni, ha lenyeled, akkor megszívod.
7/24 anonim válasza:
Cégként sem vehetsz meg akármit. Pl., ha fotós céged van, nem vehetsz a cégnek fűnyírót.
Annyira dzrván kilóg a lólább, higy egy kezdő revizor us simán elbánna veled.
8/24 anonim válasza:
fotós tevékenysége van. Megveheti, de az áfát be kell fizetni. Ha nem teszi akkor költségvetési csalást követ el, duplabünti, felfüggesztett vagy letöltendő.
9/24 A kérdező kommentje:
És ha én vagyok a cég, megveszem, eladom rokonomnak, aki tőlem kapja a pénzt, hogy nekem fizesse ki áfával, én pedig a céggel visszaigénylem az áfát?
2022. ápr. 30. 19:16
10/24 anonim válasza:
egyik oldalon befizeted (aki eladja), a másik oldalon visszaigényled (aki megveszi), így lesz nulla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!