Tegyük fel, hogy 3 éve vásároltam az összes kriptoeszközömet. Tavalyi év során nem volt kereskedés, sem vásárlás, sem eladás(csak un. fekete doboz kripto<->kripto). Fel kell tüntetnem valamilyen formában a jelenlegi bevallásban az eszközök értékét?
Figyelt kérdés
Ha igen, akkor mikori értéket kell feltüntetni? Előző év dec.31? És az egész érték az előző évre kiadásként szerepeljen? Ha jól tudom ez a későbbiekben fontos lenne. Köszi előre is a válaszokat!2022. márc. 27. 08:28
1/9 anonim válasza:
Igen, a tényleges kiadási értéken.
2/9 anonim válasza:
1 es felre beszel, sehol nem kell feltuntesd az aktualis befektetesed amig fiatrol kriptoba, es utana kripton belul maradva kereskedsz.
Akkor kell majd feltuntesd, es bevalld ra az adot amikor a kriptot kiveszed ( vagy akar tozsden fiatra valtod vissza ) es nyereseged keletkezik.
Ha vannak buko ugyleteid es azokat is kiveszed akkor a nyero ugyletekbol le tudod irni a bukokat.
3/9 anonim válasza:
Nem, nem beszél félre. Az adóbevallás 164. sorába érdemes feltüntetni a beszerzett kriptókat, így a jövőben el lehet számolni a nyereséggel szemben.
4/9 anonim válasza:
Ajnlom figyelmedbe a googlet es az szja kitoltesi utmutatot, egyessel kezen fogva felre beszeltek :)
5/9 anonim válasza:
164. sor "a" oszlopába akkor tüntetheted fel, ha 2021-ben vásárolt eszközről van szó. A korábban vásároltat elég leadózni (ha le kell) átváltáskor.
6/9 anonim válasza:
Akkor fogalmi zavaraid vannak a lehet es a kell kozott?
A kerdezo azt kerdezte fel kelle tuntetni. NEM kell. Ebben az esetben amit a kerdezo leirt semmit nem nyer es nem veszit vele.
Nem ertem miert kommentálnak az ilyen magadfajtak akik nem ertenek hozza
7/9 anonim válasza:
Ötös vagyok: én feltételes módban írtam, ha megnézed azt írtam, hogy tüntetHETed fel.
8/9 A kérdező kommentje:
Oké, és milyen előnnyel/hátránnyal jár, ha beírom a meglévő készletek értékét pl.: dec.31-i árfolyamon?
2022. márc. 28. 08:41
9/9 anonim válasza:
Hát ilyet ne csinálj, hogy dec 31-es árfolyamon beírod, mert az úgy nem igazán szabályos szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!