16-17 évesen adózni?
Rá is térek a kérdésem lènyegère:
Még 2021-et írunk tehát nincs érvényben a 25 év alattiak adómentessége. A magántulajdonú ingótárgyak rendszeres, gazdasági jellegű értékesítese után ha meghalaja a jövedelem éves szinten a 200e Ft-ot, vagy a bruttó 600-at, akkor adózni kell. Na most én màr meghaladtam és kiváncsi lennék hogy kell akkor már “17” èvesen majd adóznom? Illetve milyen módon?
Meghogy Szja-t vagy mit kell befizetnem?
Szerintem te eléggé félreértetted a törvény szövegezését (vagy a cikkét, amit olvastál). Szóval pont az a lényeg, hogy a 600ezres engedmény akkor van, ha az értékesítés nem rendszeres, nem gazdasági jellegű.
Amennyiben rendszeres, gazdasági jellegű, akkor az első forinttól kezdve adóköteles.
Hát az a kérdés, hogy igazából mit csinálsz. Rendszeres, gazdasági jellegűek az eladásaid? Szóval veszel valamit és azt drágábban adod el?
Vagy csak a korábbi évek felhalmozódott szülinapi, karácsonyi ajándékait adogatod el?
Fogalmad sincs az egészről, fordulj gyorsan egy könyvelőhöz!
Egy jó sztori, hogy oldjam a feszültséget:
A 20 éves fiammal aki júli eggyel KATÁS lett, kijöttünk a könyvelőtől. Azt mondja a gyerek, anya én ehhez még kicsi vagyok!
Ehhez mindenki kicsi, drága gyerekem!😁
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!