Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 15 vagy 30 napot kell várnom...

15 vagy 30 napot kell várnom az alábbi esetben az adóvisszatérítésre ?

Figyelt kérdés
Március 1-én feltöltötte a NAV a bevallás tervezetet amit én azzal a lendülettel be is adtam még aznap este. Szépen kitöltöttem és kiegészítettem a szükséges adatokkal, hogy megkapjam végre a gyermek utáni egyeri nagyobb összegű visszatérítést. (ha már voltam olyan ügyes es elfelejtettem évvégéig leadni a visszado nyilatkozatot....) Ezen kívül a krónikus betegségem miatt is visszaigényeltem 1 hónapot, amit tavaly a munkáltatóm elfelejtett. Az adóvisszatérítéssel kapcsolatban a kormány lenyilatkozta, hogy a szokásos 30 napos utalási idő helyett ezúttal 15 nap lesz az utalási idő, hogy a családok előbb megkapják a zsetont, viszont a többi fajta adovisszaigenylest tudtommal ez nem érinti. Egyszerre fogom e megkapni egyaltalan a 2 visszateritest es ha igen akkor 15 nap vagy ráfáztam es muszaj lesz 30 napot varnom ?! Bosszantó lenne ha ahhoz az apró összeghez igazodna az egesz es lassabb lenne az utalasi idő :( Utólag belegondolva benthagytam volna azt a kb. 8 ezret csak előbb kapjam meg a csaladi adóvisszatérítést.

2022. márc. 8. 15:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
15 nap lesz. De volt annyi adód, hogy a gyerekes visszatérítésen kívül még a tartós betegséget is igénybe tudtad venni?
2022. márc. 8. 15:39
 2/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ezt hogy tudom megnézni ? Ha indokolatlanul vettem igénybe akkor majd vissza kell fizetnem ?
2022. márc. 8. 15:44
 3/21 anonim ***** válasza:
Mennyi volt az éves összes levont szja-d? M30-as lapodon látnod kell.
2022. márc. 8. 15:48
 4/21 A kérdező kommentje:
Meglesem es irok hamarosan.
2022. márc. 8. 16:02
 5/21 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező, ne foglalkozz az elsővel, félrebeszél.

Első a családi és a személyi kedvezmény, a maradék a visszatérítés.

2022. márc. 8. 17:06
 6/21 A kérdező kommentje:
Igazából nekem az a lényeg, hogy ne kelljen 30 napot várnom az utalásra, hanem megkapjam 15 napon belül az adóvisszatérités miatt.... Gondolom nem is tudtam volna visszaigényelni a betegséges adókedvezményt, ha nem maradt volna már rá keret de őszintén szólva kinai nekem az egész adóbevallás ügyintézése.
2022. márc. 8. 17:13
 7/21 anonim ***** válasza:
összevissza utalnak, két nap a legrövidebb, de béres kolléganő ma kapta meg, 34 napra.
2022. márc. 8. 17:17
 8/21 A kérdező kommentje:
Ragyogó, akkor gondolom határ a csillagos ég :) Csak a kormánynyilatkozat miatt reménykedtem a 15 napban..... Utólag bánom, hogy igénybe vettem a betegséges kedvezményt arra az 1 elmaradt hónapra, mégha jogosult is vagyok rá, mert ha emiatt 30 nap lesz az utalás az ciki, kéne nagyon előbb a cash. Most már mindegy, változtatni nem tudok rajta mert még jobban elhúzódna az ügy, úgyhogy marad a reménykedés. Remélem igaza lesz az első válaszolónak legalább a 15 napban.
2022. márc. 8. 17:20
 9/21 A kérdező kommentje:
Mondjuk a 34 nap az elég cink, 30-nak kéne lennie a maximumnak, ha jól tudom.....
2022. márc. 8. 17:23
 10/21 anonim ***** válasza:

5, nem beszélek félre. Nekem a kérdésből úgy tűnt, hogy a kérdező a gyermekes visszatérítésen felül akarja még visszaigényelni a személyit. Ahhoz viszont azért bőven kell adó.

A béres kolléganőd meg nemhiszem, hogy 34 napra kapta meg, mivel az adóbevallásból a kiutalás március 1-től indul. Szóval ha ő január hatodikán adja be, akkor is márciustól indul a kiutalás. Akkor meg már nem is rossz a nyolcadikai utalás. De ezt béresként gondolom ő is tudja.

2022. márc. 8. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!