Ha valaki hazaköltözik Angliából, tényleg minden esetben jár adóvisszatérítés, vagy erre van valamilyen limit?
Áprilistól áprilisig van adóév, és én március végén költöztem haza. Tehát 11 és fél hónapot dolgoztam abban az adóévben, amire P85-öt kérelmet küldtem. Azok az ismerőseim, akik csupán néhány hónapot dolgoztak hazaköltözéskor az adott adóévben, kaptak kb háromszáz fontot. Nekem meg már 8 hónap eltelt a kérelem benyújtása óta, és még mindig nem jött meg az adóvisszatéritésem. Most már azon gondolkozom, mi van akkor, ha azért nem kapok, mert a 11 hónap meló miatt túl sokat kerestem, esetleg emiatt nem vagyok jogosult...? Ha valakinek van a közelmúltban olyan tapasztalata, hogy szintén majdnem végigdolgozta az adóévet, és utána települt haza, kapott normális adóvisszatérítést?
Amúgy ma telefonáltam is nekik, de a telefonos ügyintéző csak annyit látott a rendszerben, hogy valóban beérkezett hozzájuk a P85, de azt nem látta, mi a helyzet vele... Azt mondta, olyan, mintha még el sem kezdték volna az ügyem, de ebben ő maga sem volt biztos... Lehet, pont kifogtam egy kezdő ügyintézőt, mindenesetre fél óráig csak keresgélt a rendszerben, és mondogatta, hogy nem lát semmit, aztán megszakadt a vonal. A válaszokat előre is köszönöm.
Nem jár mindenkinek automatikusan visszatérítés.
Az adómentes kereset £12500, ha ezt nem érted el akkor jár.
Pl:
Havi £2000-et keresel, július végén haza költözöl, akkor ugye kerestél £8000et ami nem érte el a £12500at és adómentesnek kellett volna lennie, viszont fizettél adót mert egész évre van számolva. Ezt vissza kapod.
Ha haza koltozol 7 hónap után akkor a fizud túllépi az adómentes összeget és nem kapsz vissza semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!