Mit csináljak, ha elírtam a bankszámlaszámomat az adóbevallásomban?
"Értem ezalatt, hogy amíg nem módosítom a helyesre, addig nem is utalnak, vagy ilyenkor automatikusan kiküldik az összeget postán? Illetve ilyenért büntethetnek-e?"
Utalni fognak, hiszen nem tudhatják, hogy elírtad a bankszámla számot. Jó esetben visszadobja a bank mondván, nem azonos a jogosult a bankszámla tulajdonosával. Rossz esetben más kapja meg a pénzt.
Ha a bank visszadobja, akkor nem küldik automatikusan postán, hanem valamilyen formában értesítenek arról, hogy "hibás" a bevallás. Ilyenért miért büntetnének?
Mivel március 01. előtt nem indul visszautalás soha, ezért addig gyorsan javítsd a már beadott bevallásod úgy, ahogy az első válaszoló írta.
Minden ugyanaz, csak a bankszámlaszámot írd be helyesen hozzá. Ez nem "önellenőrzés" kategória, hanem "javítás/helyesbítés" kategória.
Siess!
Ez izgalmas, én még nem találkoztam ilyennel. :)
Art. 64. § ma is hatályos része erre vonatkozóan:
"Az adóhatóság a természetes személy jövedelemadó-bevallásában feltüntetett visszatérítendő adót, illetve költségvetési támogatást az igény (bevallás) beérkezésétől számított harminc napon belül, de legkorábban az adóévet követő év március elsejétől utalja ki. Ha a költségvetési támogatást az adóhatóság állapítja meg, a kiutalást az erről szóló határozat véglegessé válásától számított harminc napon belül kell teljesíteni."
Már ők sem tartják be a jogszabályokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!