Elrontottam a tételes IPArűzési adó befizetését?
Sziasztok!
A következő a problémám:
Jött az értesítés, hogy márc. 15-ig be kell fizetni az éves (katás tételes) IPÁt. Ennek megfelelően 03.03-án elutaltam a Budapest Főváros Adó Főosztály részére 50.000 Ft-ot. (Budapesti vagyok és egyben ki szoktam fizetni az évre, biztos ami biztos) a 11784009-15490012-03540000 -es számlaszámra. Valami változott asszem és már nem az önkormányzati számra kell befizetni ugye, hanem a fővárosnak. Ez így rendben is van. Na de 03.04. este meg megkaptam az értesítést, hogy 03. 03-án megcsinálták a zárást és idén csak 25.000 Ft-ot kell befizetnem 2 részletben. Nézem az e-önkormányzaton meg a HAIR webadón is a kimutatásaim, és sehol nem jelenik meg az 50.000-res befizetésem, viszont tartozásként szerepel a 12.500 ×2 Ft befizetnivaló. Nem izgatott az sem, hogy többet fizettem, mert úgy tudom, hogy úgy működik, hogy a túlfizetést "raktározzák" és jövőre levonják a befizetnivalóból és így nem is kapom vissza igénylés nélkül, de legalább annyival kevesebbet kell befizetni. Na igen ám, viszont sehol nem jelenik meg a befizetésem jelenleg, ami aggasztó, mert így 50.000 mínuszban is vagyok és még tartozásom is van a 25.000-rel. A HAIR weboldalán rá is tudok nyomni a befizetésre (az első felére), na de...nem tartozom valójában...meg most akkor fizessem be? Egyre nagyobb mínuszokban leszek anyagilag, meg nem tudom, hogy mi legyen ezzel az 50k-val, igényeljem vissza? És ha igen, akkor hogyan? Vagy lehet, hogy ezt több munkanap nekik lekönyvelni és meg fog jelenni, vagy a határidő lejárta után könyvelnek és majd akkor rendben leszek? Nem szeretnék tartozást halmozni. Meg persze ha úgy van, akkor inkább visszakérném azt a félrefizetést.
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
jó számra utaltad, de pár nap, mire köynvelik.
A túlfiz meg visszakérhető.
Fuh, nagy kő esett le,
köszönöm szépen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!