Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mégis miért volt tartozásom a...

Mégis miért volt tartozásom a navnak?

Figyelt kérdés

Kaptam egy levelet, hogy fizessek be azonnal 15k t, mivel tavaly nem fizettem gépjárműadót. Mondom ok befizetem kit érdekel. Aztán most jött egy új, hogy fizessek gépjárműadót erre az évre is. Felőlem...

Aztan egész véletlenül megtudtam, hogy a kivont autó után nem kell fizetni! Nekem tavaly is és idén is ki van vonva a forgalomból az az autóm, ami után gépjárműadó fizetési kötelezettségem van! Most akkor ez mégis mi??

2022. márc. 5. 00:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Jelezted a NAV felé, hogy az autó ki van vonva a forgalomból? Mert még megteheted
2022. márc. 5. 00:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam, hogy kell, így nem. Hol tehetem meg?
2022. márc. 5. 00:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"Hol tehetem meg?"

Nyilván a NAV-nál.

Írsz nekik egy levelet, amiben leírod a szitut, és kéred, hogy a fizetési kötelezettséget utólag és visszamenőleg töröljék. Csatolod hozzá azt az iratot másolatban, amivel igazolod, hogy ki van vonva a szóban forgó autó a forgalomból és mikortól.

Aztán vársz a válaszukra.

2022. márc. 5. 06:56
 4/8 anonim ***** válasza:
3, nem kell jelezni, okmányiroda jelzi.
2022. márc. 5. 08:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha egyetlen napig is forgalomban volt a kocsi, akkor jogosan kérik a gépjárműadót
2022. márc. 5. 08:54
 6/8 anonim ***** válasza:
5, de arányosítják, a forgalomból kivonás idejére nem kell fizetni.
2022. márc. 5. 09:09
 7/8 anonim ***** válasza:

4-es!

"Nekem tavaly is és idén is ki van vonva a forgalomból az az autóm"

Hát lehet, hogy mégis jelezni kellene, mert úgy tűnik az információáramlás a két szervezet között nem éppen fullos.

Az adminisztrációs/informatikai hibákról már nem is beszélve...

2022. márc. 6. 04:53
 8/8 anonim ***** válasza:
GJADO nyomtatványon kell beküldeni meg jelezni ha valamiért mentesülsz az adó alól mert a kocsival van valami
2022. márc. 7. 11:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!