Megbízási szerzodeses foglalkoztatas?
Engem jövő honaptol megbizási szerzodessel szeretne egy ceg foglalkoztatni. Mellette van mar egy foallasom, ahol alkalmazott vagyok? A megbizasi szerzodesben meg van adva egy brutto oraber, mint dijazas.
Ebből a brutto oraberbol kinek kell majd leadoznia vagy ez itt ez konkretan hogyan mukodik? Tudna nekem ebben valaki segiteni?
az a baj hogy ez az egesz nekem kinai, nem igazan ertem😟
a megbizom azt mondta hogy elvileg ebbol utana ok leadoznak es kesz
Es minel jobban belemerulok a temaba annyival jobban nem is ertem mar sajnos. kinek mit hova es mennyit kell fizetnie
Ha nem vállalkozóként szerződtél le velük, hanem magánszemélyként, akkor hasonlóan kezelik, mint egy munkaviszonyos "bérszámfejtését", csak eltérő szabályok alapján.
Az év végi adóbevallása is ugyanúgy működik, csak másik sorba kell beírni, mint egy munkabért. Havi 08-as bevallást is nyújtanak be rólad a NAV-hoz, tehát gyakorlatilag a NAV-tervezet is fogja tartalmazni ezeket.
#3: ők vonják le az adóelőleget, de ez nem azt jelenti, hogy ők adózzák le. Na mindegy, ez csak szavakon lovagolás - de talán érthető.
Úgy vonják az adóelőleget, mint a "rendes" munkahelyeden az alkalmazotti állásod esetén. És befizetik a járulékokat is utánad. Tehát neked pluszban nem kell adóznod. Ugyanúgy bekerül az SZJA-bevallásodba, amit minden évben a NAV elkészít, és neked csak jóvá kell hagyni. Tehát nem kell ezután külön adóbevallást benyújtanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!