Egyszerűsített foglalkoztatás esetén, mint munkavállalónak van ezzel kapcsolatban bármilyen további teendőm adózás szempontjából?
A normál főállásom mellett vállaltam egy cégnél egy napos alkalmi munkát, mely szakképzettséget nem igényel. Ezért kaptam 10.600Ft-ot és egy egy oldalas egyszerűsített munkaszerződést.
Ezzel van bármi dolgom? Be kell valahol jelentenem? Adót külön nekem kell fizetnem, vagy azt a munkáltató megoldja? Ha nekem kell fizetnem, az hol és hogyan tudom intézni? Még soha nem volt ilyen alkalmi munkám.
Köszönöm.
Szakképzettséget nem igénylő munkakörben napi 10.010 forint (2021-ben) a mentesített keretösszeg.
Szakképzettséget igénylő munkakör esetén napi 13.091 forint.
Ha BIZTOSAN szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztattak, és biztosan csak 1 napra (igazoláson rajta kell, hogy legyen), akkor Te a mentesített keretösszeg felett kaptál bért. 590 forinttal többet. Tehát ezt kell majd leadóznod 15 %-kal. 89 forint lesz az SZJA utána.
Bevallásba beteszed, és ha csak ennyi fizetnivalód lesz cakk-pakk, akkor nem is kell befizetni, mert 100 forint alatti kötelezettséget nem kell megfizetni. Viszont bevallásba tedd be.
A papíron a munkakörhöz az van írva, hogy "betanított munkás". A feladatom nem ez volt, de az lényegtelen.
Köszönnöm. A következő kérdésem majd az lesz, hogy hogyan kell bevallást csinálni, mert eddig azt nekem mindig központilag elkészítették. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!