Miért nem kaptam meg még az SZJA visszatérítést?
Figyelt kérdés
Van egy kislányom, én az apukája vagyok. Egész évben volt munkahelyem, nem váltottam munkáltatót és fizettem az SZJA-t. Számlára kapom a családi pótlékot. Szerintetek milyen oknál fogva nem utalták még át az SZJA visszatérítést? Állítólag már mindenki megkapta, aki jogosult volt rá.2022. febr. 15. 08:47
1/7 anonim válasza:
Valószínűleg azért, mert még nem járt le a határidő.
3/7 anonim válasza:
Nem tudom, én sem kaptam még, a ferjem sem, levelet sem kaptunk, pedig a nyomtatvány alapjan sok adot levontak.mi ilyenkor a teendő, ha ma sem jön?
4/7 anonim válasza:
Ha nem jön meg és jogosult vagy rá, akkor az adóbevallásban visszaigényled és ennyi.
5/7 anonim válasza:
Az, hogy számlára kapod, egy dolog. De a te nevedre is érkezik a csp? Mert ez a leggyakoribb, fogalmuk nincs már közös számlánál, kinek igényeltk.
6/7 anonim válasza:
Mi sem kaptuk még meg, pedig elvileg minden kritériumnak megfelelünk és nyilatkozatot adtunk le.
7/7 anonim válasza:
Mi sem kaptuk meg. A NAV közleményében említi, hogy akik nem kapták meg, azoknak az adataiban ellentmondás található. Nem tudom milyen ellentmondás lehet ez, de ha igaz, az is az ő hibájuk. A rendszernek már a VISSZADO nyilatkozat benyújtáskor fel kellett volna ismernie az ellentmondást, és figyelmeztetnie kellet volna erre az adózókat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!