Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 25 év alatti adókedvezménnyel...

25 év alatti adókedvezménnyel kapcsolatban lenne pár kérdésem?

Figyelt kérdés

Az első az az hogy ha tullepem a 433 ezer brutto fizut akkor fixen nemis jar a kedvezmeny ? Es ha peldault februarban elerem de juniusban nem , akkor megkapom? Vagy az egyszeri tullepessel kiutottem magam a rendszerbol ? Mivel a cegunknel aprilistol fizu emeles lesz es viszonylag eleg nagy , es ugy szamoljuk hogy tulfogom lepni akkor aprilistol bukom is ? De pl ha betegszabin vagy 1-2 hetet egy honapban akkor ugye nem ernem el akkor megkapnam ? Vagy hogyis van ez? Olvastam olyat hogy az eves keresetem es fizujaim atlaga ha tullepi a 433 at akkor nem kapom meg de tobb olyat olvasni hogy targyhavi osszegbol alakul ki a dolog hogy kapod e vagy sem !

Bocsanat kicsit kavalkadra sikerult mert leirni is nehez de remelem ertheto nagyjabol ez a egyszer kapom egyszer nem dolog

2022. febr. 14. 22:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

nem is értem hogyan lehet bármit is irigyelni egy pályakezdőtől, a 25 év alattiak java az.

A nagyobbik fiam 22 lesz, pár hónapja dolgozik, ez az első munkahelye, gyár, 3 műszak. A mostani fizetésésn látszott ugye érdemben ez a kedvezmény.

Végzett egy alap szakot egyetemen, nappalin, egyedülálló anyaként ezzel tudtam támogatni, mesterre majd levelezőn megy, tán jövőre.

Fogalma sincs mikor tud majd elköltözni, az életünk nem úgy alakult , ahogy terveztük (fogyatékkal él az öccse, senki sem kalkulál ennek eshetőségével előre). Minden fillér jól jön, ami segítheti az elindulásban majd, ez a kedvezmény, ha megmarad, még 3 évig érinti, többet tud spórolni.

Nyilván ez a mi életünk és van még kismillió másik sors, de hogy egy fiatal munkavállalótól irigyelni az szja mentességet, aminek megint csak van plafonja ugye, szerintem nagyon gusztustalan hozzáállás.

Akkor már ez az szja visszatérítés volt totálisan blődség és értelmetlen, mikor kong az államkassza, még úgy is ezt írom, hogy kaptam én is.

Meg a sok eszetlen családtámogatás, ami az egyedülállókat és gyerekteleneket mind diszkriminálja felháborító módon, na arra is lehet joggal fröcsögni, az valóban igazságtalan, de ezt sajnálni, hát nem is tudom miféle lelkülettel lehet...

2022. febr. 16. 14:35
 12/15 A kérdező kommentje:

Nem értem a felháborodásokat, nem mi 25 év alattiak kértük ezt az egészet! Semmi igazságtalan nincsen az egészben mivel ez az szja mindenkinek a fizetésén szerepel és mindenki megkeresi. Az hogy most tőlünk az állambácsi nem veszi el az talán némelyikünknek egy kis ugrodeszka az életünkben.

Nézzük az én jelenlegi életem: elköltöztem párommal albérletbe , és abhogy a mostani gazdaságot-árakat nézem így alvérletben is fogok megrohadni mivel a 60-80 millios házakra hitelt se fogok kapni soha sem , igen tudom vannak alternativák és olcsóbbak és stb… és igen nem életcélom albiban meghalni. Nade , kellenek műszaki cikkek , pl egy szárítógép mivel penészedünk és a ruhák nem száradnak visszabüdösödnek stb .. ezt szükségesnek tartom . Van mindkettőnknek auto , van egy kutyusunk akinek neha vannak költségei és rá ugye nincsen TB , kajálni kell , főzni kell , ruházni kell magunkat , rezsit fizetni , albit fizetni . Magyarul igen , nagyonis joljön az a kis 50.000 ft amit majd kapok , mert talan sikerul majd felretenni a dolgokra es hatha meg nyaralni is eltudunk menni a balcsira , vagy akar kulfodre mivel mar egy arban van. És igen nyaralni mivel fiatalok vagyunk (csak en vagyok 25 ev alatti) es kell azert meg a szorakozas es kikapcsolodas.

Szoval legyszives ne sajnaljatok senkitol mert mindenkinek vannak gondjai es hatha a sok fiatal nem ugrik bele a diakhitelbe , hatha tobben tudnak tovabb tanulni mert lesz ra penze es stb stb stb…

De ismetlem , nem mi kertuk , nem mi akartuk , nem mi tanacsoltuk ezt az egészet , inkább csak orulunk hogy kicsit teljesebb lesz az eletunk es tobb kapu nyilik meg elottunk

2022. febr. 17. 21:19
 13/15 anonim ***** válasza:
Ezzel nincs is gond. A gond az nem hatékony az, hogy azok is kapnak akik az átlag fölött keresnek. Miért kell a gazdagokat is támogatni? Abból a pénzből még többet lehetne adni az átlag alatt keresőknek.
2022. febr. 18. 08:31
 14/15 anonim ***** válasza:

13: te is tudod pontosan, hogy mi volt, amikor a minimálbér adómentes volt.. UGye a "szegények" támogatása.

Aztán az összes zsírgazdag vállalkozó minimálbérre volt bejelentve, sőt, az alkalmazottaik is zsebbe kapták a ktöbbit.

Most meg sírnak, hogy minimál a nyugdíjuk....

2022. febr. 18. 12:02
 15/15 anonim ***** válasza:
Na ne ezzel érvelj már!! Ez akkora hülyeség. Nem az adórendszer dolga az adómorál növelése! Ez a NAV dolga. Ne keverd a kettőt!
2022. febr. 18. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!