Családi adókedvezménnyel kapcsolatba kérdeznék.3gyerekre milyen összegét tudok csak én érvényesíteni?
annyit tudsz érvényesíteni amennyi a levont adó és járulékok összege
am meg ha tudod minek kérdezed ...
48650et. Nem csak az szja szamit, hanem az osszes levonas.
Kettore nem tudsz 40-et igenybe venni, az biztos. 20-25 jar Kettore. En is csak 2 honapja kapom a harmadikra, bar en az egesz 99-et hasznositom. Elotte csak 20-25 volt.
"En egy kicsit tobbet keresek es igy is megosztva kerjuk a ferjemmel mert egyedul nem kapnam meg a 40et"
Max. ha táppénzen, cseden vagy gyeden vagy, akkor nem tudod érvényesíteni ennél többől. Én is így vagyok vele, de normál fizuból a 152 is elég hozzá.
7-es, le vagy maradva. 1 gyerek 10e, 2 gyerek 20e/fő=40e!, 3 gyerek 33e/fő=99.
Az összeget viszont jól írtad.
Kérdező, 48640 a max.
Az utolsó kettő válaszolónak köszönöm.
Még azt szeretném kérdezni,hogy ilyenkor ha nem tudom a teljes összeget érvényesíteni,a fennmaradót kérhetem jövőre egybe visszamenőleg,vagy nem?Vagy akkor a ferjem fogja.
Ha egész évben ennyi az átlagjövedelmed, nem lesz miből érvényesítened a fennmaradót sem. Erre akkor lenne lehetőséged, ha év közben emelnének a fizudon annyit.
Férjed igen (ha neki van elég jövedelme), visszaigényelheti majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!