A főnök miért kamuzik?
"Aztán a kézbe meg annyival kevesebbet fog kapni elszámoláskor a munkás. De hát hülyeséget beszél."
Nem, nem beszél hülyeséget. Ezért nem szabad szürkén dolgozni. A borítékot bármikor elveheti a főnök és semmit nem tudsz tenni ellene.
"Így igazából a 25 év alatti az kevesebb pénzben részesül mint egy 25 feletti munkatársa, mert a 25 feletti munkatarsnak be van fizetve az szja"
Dehogy! Eddig x összegre volt bejelentve, az után fizette az SZJA-t, plusz kapott y feketepénzt. Most az x összegre nem fizet SZJA-t, de ugyanezt az SZJA összeget a fekete pénzből visszavonta a főnök.
A megoldás nem a hiszti, hanem el kell menni olyan munkahelyre, ahol rendesen a teljes összegre bejelentenek, ezt a szürkéző kócerájt meg felnyomni a NAV-nál.
“Ezt a törvényt nem azért hozták, hogy a munkáltatónak jobb legyen.”
Vicces, hogy milyen fontosak lettek a torvenyek. Legalabbis az a feluk, ami alapjan valaki kapna valamit.
Az a resze, hogy ne csaljanak (kozosen!) adot, az valahogy kozel sem ilyen fontos, ahogy latom…
Ez van ha adot csalnak, onnantol kar torvenyekre neg tisztessegre hivatkozni, hisz eleve ezek felredobasaval uzleteltek…
#15: Ez nem attól függ, hogy vidék vagy nem vidék. Én is vidéki vagyok, mégsem volt soha szürkejövedelmem. Dolgoztam kis családi cégnél, ők is bejelentettek rendesen.
Ez a "mindenki így csinálja" meg a "nincs másik" maximum betanított droid munkáknál jellemző. De erre meg azt tudom mondani, hogy a tanulás lehetősége mindenki előtt nyitva áll. Aki nem él vele, magára vessen!
Utolsó! Én egy pesti neves magyar cégnél dolgoztam így, de több magyar pesti kkv-nál már az interjún kijelentették, hogy a fizu egy része borítékos. Szellemi munkakör, nem droid és a vezetőket is így fizették ki. Ez sajnos a magyar valóság, hogy szinte csak a külföldi multik nem csalnak adót.
Az egyik előző jól írta, ne most kérje, hanem majd jövőre adóbevalláskor egyben, így nem tudja lehúzni a munkáltató.
KKV. Mit vártál? A kkv-ok nagy része mind csal. A legtöbbnek létjogosultsága se kéne legyen a piacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!