Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Eü járadék felszólítás?

Eü járadék felszólítás?

Figyelt kérdés
Tavaly decemberben kaptam egy levelet hogy januártól fizetnem kell a navnak havi 8 ezret. Én egy összegben el is utaltam még decemberben az egész évest. Erre most jött a levél hogy fizessek, benne a 12db csekkel és már nem 8000/hónap hanem 8400. Ez most mi? Utaljam el a különbözetet még?

2022. febr. 7. 09:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Az meg hogy mindenkinek a fizuja szerint kell fizetnie azért bosszant mert van aki minden második nap megy dokihoz valami nyűggel, én meg szó szerint 17 évesen voltam orvosnál, lassan 5 éve, szóval kidobott pénz"

Szóval 22 éves vagy. Szerintem jó lenne, ha nem lenne ilyen "nagy mellényed", ugyanis ismerősöm 23 évesen este lefeküdt aludni, reggel az anyja talált rá a földön (emeleten aludt), mert stroke-ot kapott.

BÁRMIKOR, BÁRKIVEL történhet olyan dolog, amikor egyik pillanatról a másikra szüksége lehet orvosra, hosszabb távú kezelésre.

Jó egészséget és adj hálát az Istennek, hogy most nincs rá szükséged és még sokáig ne is legyen!

2022. febr. 8. 10:21
 12/17 A kérdező kommentje:

Igazad van 11-es, de ebben a szituációban teljesen mindegy hogy van e TB-je valakinek vagy nincs. Csak akkor ha még meg lehetne menteni, de nem fogják dacból mert nem fizeti a TB-t. Bár szerintem akkor is az a humánus (és én is ezt a módszert szeretném választani, ha lehetne) hogy miután megmentették az embert, utána néznek utána hogy a TB fizeti a költségeket vagy a beteg magának.

Habár most felmerült bennem a kérdés hogy a csövesekkel mi a helyzet, ők se fizetnek, de nem hagyják őket meghalni. Akkor mi a baj azzal aki utólag fizetné?

Vagy magánorvosi kassza lehetne amit fizetnék szívesen előre is mint a TB-t, de hát nincs. Pedig nyugdíjjal van már ilyen, mert hát az állami nyugdíjra is annyira lehet támaszkodni mint az egészségügyre.

2022. febr. 8. 11:45
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Igenigen, mert a magánnyugdíjakra lehet számítani. Olvass el pár évvel korábbi cikkeket, hogy mennyien mennyi pénzt buktak el :)
2022. febr. 8. 11:54
 14/17 anonim ***** válasza:

11-es vagyok: nem halt meg a srác, de már több, mint egy éve jár kezelésekre, rehabilitációra - most már meg tud fogni egy fél literes üveget a lebénult kezével. A gatyád is rámenne, kérdező, ha munka nélkül azt magánban kellene fizetned.

Magánorvosnál egy-egy konzultáció kb. 30 ezer ft, kontrollal máris 50 ezer ft körül járunk és akkor még nem csinált semmilyen vizsgálatot.

De van ilyen is:

Terheléses EKG ( kardiológiai vizsgálattal és szívultrahanggal) 74.000 Ft

[link]

Térd, boka műtétek:

Ár: 220.000 Ft helyett most kedvezményesen 198.000 Ft

Műtét előtti vizsgálatok

PCR Covid teszt – 16.500 Ft (Amennyiben szükséges és a Swiss Medical Services Kft-nél végezteti el a vizsgálatot. A jogszabály szerinti tesztet végezzük el.)

Altatáshoz szükséges laborcsomag – 24.780 Ft

Nyugalmi EKG elemzéssel – 6.000 Ft

Mellkas kétirányú felvétel – 10.000 Ft + 3.000 Ft leletezési díj

Aneszteziológiai vizsgálat saját pácienseink részére – most kedvezményesen 7.000 Ft helyett 6.300 Ft , az aneszteziológiai vizsgálat külsős pácienseknek – most kedvezményesen 13.000 Ft helyett 11.700 Ft

Műtét előtt végzett Covid antigén teszt – 7.000 Ft

Altatás típusa: narcosis

Add össze: mire kijössz a műtét után, máris kb. 500 ezernél tartasz, műtét előtti és kontroll vizsgálatokkal együtt.

[link]

Tényleg úgy gondolod, hogy pl. 500 ezer ft kifizetése nem gond számodra egy esetleges baj esetén, de havi 8.400 ft sok? :-)

2022. febr. 8. 21:42
 15/17 A kérdező kommentje:

Ha 5 évente történik velem valami (amit kétlek, életében 1x vagy 2x van ilyen egy átlagos emberrel, bár nekem még csontom se tört el soha) akkor pont kijön az 500 ezer a havi 8400-al is. Ha ritkábban akkor a TB még drágább is, ha gyakrabban akkor olcsóbb megoldás, de nem az életemen fogok spórolni mert lehet hogy az adott illető is ha nem TB-s kezelésekre járna (asszem megvan hogy heti hány gyógytornát áll a TB) akkor sokkal ügyesebb lenne a keze mára.

Szóval az ár/érték aránnyal van bajom. Kifizetnék dupla ennyi TB-t is, ha tudnám hogy minőségi szolgáltatást kapnék cserébe egy esetleges probléma esetén. Csak családon belül egy tucat orvosi műhibát tudnék felsorolni az elmúlt évekből. Legutóbb apám bakteriális tüdőgyulladással ment be kórházba, ott 2 negatív teszt után berakták a covid osztályra, elkapta a kórteremtársaitól a vírust, később felismerték hogy tényleg bakteriális (mi végig tudtuk, anyám főnővér volt egy ideig, nem egy tüdőröntgent látott már) szóval elkezdték adagolni neki az antibiotikumot ami kinyírta a bacikat, de a vírus annyira felerősödött hogy majdnem belehalt. Ezalatt napi 2x mentek hozzá lázat mérni és enni is alig kapott. Egy másik családtagot meg meddővé tettek, de abba bele se kezdek. Szerintem magánorvosokkal ilyesmi nem fordulhat elő, nekik érdekük hogy a beteg életben maradjon hogy fizessen, így kénytelenek figyelni rá.

2022. febr. 9. 05:23
 16/17 anonim ***** válasza:

Hát, ez egyre jobb, komolyan :-)

"anyám főnővér volt egy ideig, "

Szerinted anyukád mi a jó búbánatból kapta a fizetését (ami nyilván nem sok), ha nem a mi adó és TB befizetéseinkből??

Szóval saját anyádtól is sajnálnád a pénzt? :-)

Értem, amit mondasz, majdnem azt írtam vissza, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, s biztosan Te is hibáztál már életedben - de rájöttem, hogy Te nem is dolgozol, úgyhogy TE biztosan NEM HIBÁZTÁL MÉG ÉLETEDBEN... Vagy mégis?

"Szerintem magánorvosokkal ilyesmi nem fordulhat elő, "

De, magánorvossal is előfordul, csak az orvostársadalom összezár.

Ismerősöm orvosilag indokolt, de TB-vel nem finanszírozott 300 ezres műtétjét úgy eltolták, hogy fél évig küzdött utána, elgennyesedett a műtéti heg, stb. s más károk érték.

2022. febr. 9. 10:48
 17/17 A kérdező kommentje:

Anyám is mesélt hogy olyan körülmények voltak hogy nem véletlenül ment el magánba. Fizu is jobb, alapvető eszközök se hiányoznak és nem 3 ember munkáját végzi.

Nyilván mindenki hibázik (Igen, még én is. És rengeteget dolgoztam életemben, egészen picin már ismerősöknél cseresznyét szedtem és hasonlók, 15 éves koromtól kezdve meg rendes diákmelót végeztem heti 12 órában is, a közel egy évtized alatt összegyűjtött jópár milliót meg egy az egyben befektettem hogy ma már ne kelljen dolgoznom, de akkor se repült a sült galamb a számba, el lehet hinni és nem kell irigykedni.) de alapvető eszközhiányról, munkaerőhiányról és pénz hiányról van szó, mivel a jelenlegi kormány szétlopta az eüt. Egy ápoló ismerős mesélte hogy kaptak lélegeztetőgépet, de nincs olyan ember aki elég képzett a használatára, hiányoznak a technikusok is ahogy a szakápolók és szakorvosok is. A legtöbb tehetséges orvos vagy magánban tolja vagy külföldön, így sajnos főleg a rosszak maradtak. Azt hogy kapkodnak, türelmetlenek, bunkók betudható a stressznek amiért harmad annyi pénzért végzik 3 ember munkáját, ezért nem is őket hibáztatom, inkább a kormányt.

2022. febr. 9. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!