Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Eü járadék felszólítás?

Eü járadék felszólítás?

Figyelt kérdés
Tavaly decemberben kaptam egy levelet hogy januártól fizetnem kell a navnak havi 8 ezret. Én egy összegben el is utaltam még decemberben az egész évest. Erre most jött a levél hogy fizessek, benne a 12db csekkel és már nem 8000/hónap hanem 8400. Ez most mi? Utaljam el a különbözetet még?

2022. febr. 7. 09:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%
Minden évben változik az összeg a minimálbér emelése miatt. A 8 ezer az tavalyra vonatkozott, idén január 1-től 8.400 Ft. A 12 csekket automatikusan küldik ki, nem nézik, hogy neked mi van befizetve. Így most nem egy évnyid van kifizetve, hanem csak 11 havi kb. Vagy elutalod a különbözetet, vagy megvárod míg ez elfogy, aztán majd év végén megnézed az adószámlád, hogy mi a helyzet vele.
2022. febr. 7. 09:46
 2/17 A kérdező kommentje:
Nevetséges. Munkanélküli vagyok, a befektetéseimből élek szóval nem igazán érint engem a bérek változása. A másik véglet aki nagyon nem minimálon van, de az is annyit fizet mint én ezek szerint. Szívem szerint nem fizetném egyáltalán a TB-t, csak sajnos kötelező. Kidobott pénz, ha az ember életben akar menni akkor amúgy is magánrendelésre jár, mert egy életmentő műtétre is fél évvel később kap időpontot az ember. Mindenesetre köszi a választ, ment a zöld pacsi!
2022. febr. 7. 10:02
 3/17 A kérdező kommentje:
*életben akar maradni
2022. febr. 7. 10:03
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

"A másik véglet aki nagyon nem minimálon van, de az is annyit fizet mint én ezek szerint."

"Munkanélküli vagyok, a befektetéseimből élek "

Ha meg tudsz élni a befektetéseidből, akkor hadd ne sajnáljunk már :-)

Nem, aki nem minimálon van, annak nem ennyi a TB-je, hanem ennél lényegesen többet vonnak a munkahelyén.

Egyszerű: menj el dolgozni, s probléma megoldva, nem kell külön fizetned, fizeti a munkahely a levonások alapján :-)

2022. febr. 7. 10:36
 5/17 anonim ***** válasza:
55%

2: nem akarnál fizetni, de azért elvárnád, hogy mások befizetéséből ellássanak téged, ha beteg leszel, baleset ér, stb. stb... ugye?

Ez a társadalmi parazitizmus!

2022. febr. 7. 12:38
 6/17 anonim ***** válasza:
#4 nálad a pont! :)
2022. febr. 7. 12:38
 7/17 anonim ***** válasza:
Kösz, 6-os :-) (4-es)
2022. febr. 7. 21:14
 8/17 A kérdező kommentje:

Fhú, 5-ös nagyon rosszul értelmezett valamit. Szó sincs arról hogy nem akarom fizetni de azért lássanak el más pénzén. Nem akarom fizetni, de cserébe az államtól egy ragtapasz se kell, majd én megveszem magamnak. Amerikában is azért sokkal jobb az eü mert kiszámláznak szépen mindent a betegnek és ha normálisan perkál akkor az orvosok a kórházban nem napi 1x néznek rá és nem napi egy szelet margarinos kenyeret kapnak.

Ez olyan mintha a buszbérletet lenne kötelező fizetned akkor is ha te taxizni akarsz.

Nyilván ha olyan baleset ér akkor elláthatnának bárhol, utána meg kapnám szépen a számlát amit be kéne fizetnem és boldogan ki is fizetném mert látnám hogy mi mennyibe kerül és megkapnám a normális ellenszolgáltatást a pénzemért.

Az meg hogy mindenkinek a fizuja szerint kell fizetnie azért bosszant mert van aki minden második nap megy dokihoz valami nyűggel, én meg szó szerint 17 évesen voltam orvosnál, lassan 5 éve, szóval kidobott pénz. Azért is mondtam hogy ha nagy ritkán mégis doki kell azt kifizetem inkább magamnak és jobb szolgáltatást is kapok az adott pénzért.

2022. febr. 8. 04:15
 9/17 A kérdező kommentje:
Az hogy ha elmennék dolgozni akkor nem kéne fizetnem külön azért nevetséges hozzáállás mert. 1) Minek dolgozzak ha a passzív jövedelmeimből megélek? 2) Akkor is kidobott pénz lenne, csak nem nekem kéne kidobnom hanem a főnök megteszi helyettem és annyival kevesebbet kapok eleve.
2022. febr. 8. 04:18
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az amerikai példát inkább ne hozd fel.

Ha az egészségügyi ellátás nem olyan lenne, mint amilyen, akkor nyilván nem höbölögne senki emiatt a havi 8.400 forint miatt.

Én inkább ezt fizetem, mint egy műtét 2,3 milliós árát, mert arra amúgy sem lenne pénzem.

2022. febr. 8. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!