Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Vissza jár vagy nem jár SZJA...

Vissza jár vagy nem jár SZJA 2020?

Figyelt kérdés

Kicsit bonyolult, de hátha valaki tudja a választ:

Van egy kislányunk, Anyuka és Apuka ( se házasság, se bejegyzett élettárs) egy lakcímre van bejelentve, apukának van tartózkodási helye is. A gyermek születése óta anyuka igényelte a teljes visszatérítést a kislány után. Megromlott kapcsolat miatt apuka távozik a lakcímről ( de papíron ott marad) és a tartózkodási helyén tartózkodik. A kislány nevelésére az édesanyának havonta fix összeget folyósít, papír erről nincs. Anyuka 2020 nyarán igénybe veszi a gyermeket nevelő egyedülálló szülő támogatást.

Elméletileg Apukának is járna 2021 visszatérítés mivel a teljes évben dolgozott és jogosult is lett volna a gyermek révén, DE mivel az EGYEDÜLÁLLÓ szülő támogatást vette fel az anya így nem jár semmi.

Jó az információm? Nincs semmi lehetőség arra, hogy ez valahogy mégis kivitelezhető legyen?

Köszönöm az építő jellegű válaszokat!

2022. febr. 3. 08:39
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Így nem jár az apának.

Előbb kellett volna gondolkodni és még tavaly elintézni, hogy, ne egyedülállóként kapd a családit. Akkor ki tudtátok volna trükközni a dolgot ketten együttműködve. 1000 meg 1 cikk volt erről év vége felé, hogy kinek mit kell csinálni, hogy megkapja.

Amúgy van lehetőség visszamenőleg jelezni a Mák-nak, hogy tavaly x hónaptól nem vagy egyedülálló. De valószínűleg így utólag igencsak átlátszó lesz nekik, mire megy ki a játék.

2022. febr. 3. 08:48
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem én vagyok az egyedül álló, én az Apuka vagyok Anyuka jelentette ezt le még 2020 nyarán sajnos..... szóval még ha csak a 2021-ről lenne szó de akkor veszett fejsze nyele....
2022. febr. 3. 13:50
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez már veszett fejsze nyele...
2022. febr. 4. 05:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!