Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A páromnak a főnöke azt...

A páromnak a főnöke azt mondta hogy neki nem jár vissza a SZJA visszatérítésből mert amivel be van jelentve bruttó annál többet kap ki ez akkor most hogy van ?

Figyelt kérdés
A páromnak a főnöke azt mondta hogy neki nem jár vissza a SZJA vissza adó mert a bruttónàl több fizetést kap ki és ezért ő nem kaphat vissza ,de én eszt nem értem ,tuti hogy a főnöke sebre teszi a pénzt mert én úgy tudom hogy aki jogosult családi pótlékra és dolgozik is annak vissza kell kapni !!!
2022. febr. 1. 14:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%
Atyaúristen :D
2022. febr. 1. 14:37
 2/21 anonim ***** válasza:
28%
Hát, így jár az, aki belemegy a szürke foglalkoztatásba.
2022. febr. 1. 14:45
 3/21 Andizsuzsi ***** válasza:
90%

A bruttónál hogy lehet több fizetést kapni?

Mivel az SZJA visszatérítést nem a főnök fizeti, hanem a NAV-tól kellett visszaigényelnetek, ebből következik, hogy zsebre sem tudja tenni.

2022. febr. 1. 14:47
 4/21 anonim ***** válasza:
81%

Nem mindenki kap vissza, aki családi pótlékra jogosult és dolgozik. Az kap vissza, aki dolgozik és fizetett adót. Ha mondjuk minimálbért keres a férjed, abból tavaly 25 ezer volt az adó. Ha 2 gyerek van, és évközben igénybe vett havi 40 ezer adókedvezményt, akkor nem fizetett semmi adót tavaly (és még a járulékokból is kapott vissza), így most nincs már mit visszakapnia. Szerintem ezt próbálta mondani a főnök.

De ahogy írják, a NAV utal közvetlenül nektek, nem tudja lenyúlni a főnök.

2022. febr. 1. 15:02
 5/21 anonim ***** válasza:
74%
#3 úgy,hogy minimálbèrre van bejelentve.
2022. febr. 1. 15:07
 6/21 A kérdező kommentje:
1 gyerek és nem vettük igénybe a havi adókedvezményt ,igen és dolgozik rendes bejelentett munkába nem minimálbért kap !
2022. febr. 1. 15:08
 7/21 A kérdező kommentje:
Fizeti az adót akkor nem értem miért mondja azt a főnöke hogy ő nem fog kapni !
2022. febr. 1. 15:09
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

NAV fizeti vissza, nem a főnöke. De csak ha fizetett a párod szja-t. Ha nem fizetett akkor nincs miből visszakapni.

"#3 úgy,hogy minimálbèrre van bejelentve."

Ott is jár szja vissza alapesetben.

2022. febr. 1. 15:10
 9/21 anonim ***** válasza:
57%
Hány forint a bruttója?
2022. febr. 1. 15:12
 10/21 anonim ***** válasza:
57%

És mennyire van bejelentve??

Mert csak akkor kaphat többet meg, ha kevesebbre van bejelentve!!

2022. febr. 1. 15:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!