Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy működik a 25 alattiak...

Hogy működik a 25 alattiak adókedvezménye?

Figyelt kérdés
Megkaptam a februártól érvényes bérpapirom ahogy mindenki más de e szerint ugyan annyit fogok kapni nettóba és bruttóba mint mindenki más a cégnél, pedig én vagyok az egyelten 25 alatti. Elvileg nekem magasabb kellene legyen a nettóm a többiekhez képest? Vagy ez külön kerül kifizetésre? Egyelőre nem akarok kérdezősködni mert új vagyok most kezdtem a cégnél 1 hónapja és nem akarok kapzsinak tűnni mert amúgy szeretem ezt a munkahelyet.
2022. jan. 28. 19:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
47%

"Rá volt írva a nettó is mindenkinek a bruttó mellé zárójelbe"

Ilyet sem láttam még. Mennyi furcsaságot találnak ki a munkáltatók.

Vedd úgy, hogy az a nettó akkor annyi, amennyit ráírtak, ha semmiféle kedvezmény nem jár Neked. Ha jár, akkor nyilván több lesz.

2022. jan. 31. 06:40
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

10: akkor azt legfeljebb tájékoztató jelleggel írták rá...

Ha ráadásul új vagy ezen a munkahelyen, még azt sem tudhatják, hogy milyen egyéb adókedvezményekre lehetsz jogosult - tehát nem is tudják kiszámolni!

Ha február elején nem kapnád meg a kedvezményt, szépen szólsz a HR-nek/bérelszámolásnak, és korrigálni fogják. Ennyi.

2022. jan. 31. 09:37
 13/13 A kérdező kommentje:

Kis cég igazából vagyunk 4 en plusz a főnök, nincs HR-es. Nem akarok egyből reklamálni mert szeretném megtartani a munkám és az lehet rossz pont lenne próbaidő alatt. Elégedett vagyok a mostani fizummal is de nyilván ha jár ez a plusz akkor szeretném megkapni. Meglátjuk mi lesz...

Köszönöm a válaszokat.

2022. jan. 31. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!