Hogy működik a 25 alattiak adókedvezménye?
Gondolom mindenki ugyanazt a papírt kapta. Ez automatikusan jár, majd a bérszámfejtésnel fogják figyelembe venni. Ha azon a papíron rajta van az SZJA összege akkor azt add hozzá a nettó béredhez. Annyit kell kapnod. Ha nem stimmel majd akkor fizetéskor jelezd a fonokodnek. Mert ez jár mindenkinek, neki ez nem plussz költség mert annyival kevesebbet fizet be az államnak
2022. jan. 28. 19:57
Nem tuodm, mekkora a cégetek, de a bérszámfejtő szoftvereket szeirntem már eleve ezzel a fícsörrel frissítették, hogy 25 év alatt automatikusan nem vonja az SZJA-t.
De akkor sincs vész, ha havonta valamiért mégis levonják, mert a jövő évi bevallásnál egyben meg fogod kapni a NAV-tól visszautalják.
2022. jan. 28. 20:13
Bocs, de még Január van. Hogy kaptál te februári bérlapot?
2022. jan. 28. 21:05
3-as, jogos...
Először arra gondoltam, a hétvégén nem kell dolgoznia, így előre megkapták, de hát jan. 31 HÉTFŐ, tehát nem zárhatták az egész hónapot, addig akármi is történhet.
2022. jan. 28. 23:49
Nyilvan nem berpapirt kapott hanem egy papirt az uj berrol. Az mindenkinek ugyanannyi es egyeni kedvezmenyek modositanak a netton. Elso hazasok, csaladi adókedvezmény, 25alatti, betegsek okan jaro
2022. jan. 29. 08:16
6/13 A kérdező kommentje:
Így van, az idei tervezett bérről kaptunk papírt névre szólóan.
7/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, kivárom a fizut de valószínűleg akkor meg kapom mindenképp ezekszerint. Csak már hallottam rossz tapasztalatot ismerőstől ahol közölte a főnök annyival csökkenti a bruttót így marad a nettója.... De úgy érzem elég korrekt ez a cég ahol én vagyok így nem hiszem hogy ilyesmi lenne....
Ha megvan a bruttod mittomen 300k akkor neked muszaj a 200k helyett 245kt kapnod, azt o nem tudja elcsalni. Igazából a cegnek mindegy is kinek utal. Ha nem neked adna a 45kt akkor az allamnak utalna.
2022. jan. 29. 23:52
"Megkaptam a februártól érvényes bérpapirom ahogy mindenki más de e szerint ugyan annyit fogok kapni nettóba és bruttóba mint mindenki más a cégnél,"
Attól, hogy van egy iratod arról, hogy mennyi lesz a bruttó béred, nem következik az, hogy a nettó is mindenkinek ugyanannyi lesz. Nem is tudom, honnan vetted ezt?
A bérszámfejtési papírodon látni fogod, hogy Tőled nem vonnak majd SZJA-t. Addig pedig felesleges ezen görcsölni... :)
2022. jan. 30. 06:57
10/13 A kérdező kommentje:
Rá volt írva a nettó is mindenkinek a bruttó mellé zárójelbe és ez alapján nem kapnám meg az adómentességet ezért ijedtem meg kicsit, de majd meglátjuk.
Kapcsolódó kérdések: