Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kiemelt ápolásin vagyok...

Kiemelt ápolásin vagyok édesapámmal (br.74500) (netto 55.300) 25 év alatti vagyok így adómentes,de ugyebár szja adót nem fognak csak,így szerintetek mennyit kapnék nettóba?

Figyelt kérdés

2022. jan. 28. 12:18
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a kérdést.

Az ápolási díj SZJA alól mentes bevétel/jövedelem. Tehát nem lesz több a nettód azért, mert 25 év alatti vagy.

Az ápolási díjból 10 % nyugdíjjárulékot vonnak, mivel a valamikori nyugdíjadnál szolgálati időnek számít majd ez az időszak. Ebből kifolyólag az összeget sem értem bruttó-nettó szempontjából.

Ha 74.500 a bruttó ellátás, akkor 67.050 forintnak kellene lennie a nettónak, nem pedig 55.300 forintnak.

2022. jan. 29. 06:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!