Másodállásként KATA vállalkozásnál milyen adót kell fizetni 12 millió bevételig? Abszolút semmit, csak a havi 25 ezret? Ha párommal egymás alkalmazottjai leszünk 25 év alatt különböző tevékenységekre akkor jár az adóvisszatérítés?
"Hidd el nekünk, hogy ez egy borzalmasan rossz ötlet."
Elhinném én, ha már valaki levezetné már számokban mondjuk éves 8 millió (4-4) bevételre levetítve, mert így nem értem.
Főállásban párom bruttó 340 ezret keres én meg bruttó 550 ezret.
Erre jönne még rá másodállásba a 4-4 millió KATA bevétel, úgy, hogy egymást foglalkoztatnánk (részmunkaidőben) Én eljárnék festeni, ő meg ügyintéző lenne.
A kérdés, hogy így hogy jönne ki az adózása a KATA-nak, és hogy kapnánk-e SZJA adóvisszatérítést utána?
Nem lesz duplán fizetve, a szochó egy százalékos összeg, minden bér után fizetni kell.
De mivel képtelen vagy a bérkalkulátort megnézni…
Főállás az valami x munkáltató, ami mellett KATA ev vagy és még 100k-ra bejelent a párod. Jól értem?
Br 100000 - fizu
SZJA
15.000 -ezt nem kéne fizetni
Társadalombiztosítási járulék
18.500
Munkáltatói teher
Szociális hozzájárulási adó
15.500
Szakképzési hozzájárulás
1.500
Vagyis 25k kata, hipa, kamarai díj, és 35500 forint, amit az államnak kell fizetnetek ilyen felállásban és ha a “főállás” fizuja limit feletti, akkor az szja-t vagy egy részét is fizetni kell
“ keres én meg bruttó 550 ezret.”
az szja-mentesség havi 433 700 forint összegű összevont adóalapba tartozó jövedelemig vehető igénybe, vagyis a 13 ponthoz még a 15000 is hozzájön
"“főállás” fizuja limit felett"
Mennyi az a limit?
Akkor inkább csináljunk Kft-t?
Vagy hogyan érné ez meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!