Családi adóvisszatérítés különélő "házastársaknál" hogy van?
Válás folyamatban, már 2019-ben sem éltünk egy háztartásban (igazolható). Én lakok a gyerekkel, a cs.pótlékra is én vagyok jogosult. A most még házastársam azonban szintén igényelte a visszatérítést. Jogosan tette ezt, vagy különélő szülőként ez nem vehető igénybe?
Ha jár neki, azzal nekem nincs bajom, de ha jogtalanul igényelte, és ebből bármilyen jogi huza-vona lehet, abba nem szeretnék belekeveredni. Mire figyeljek oda, vagy kell egyáltalán tennem most valamit?
"És mi van akkor, ha...
Az anya most akarta visszamenőlegesen kérni és ekkor derült ki."
Akkor azzal az illetővel (gyerek apja), aki jogtalanul érvényesítette a kedvezményt visszafizetteti a NAV késedelmi pótlékkal együtt. És még örüljön neki, ha nem bírságolják meg érte.
"Sajnos nem egyedülállóként kérte a csp-t, "
Ezzel nincs gond, semmi köze ahhoz, hogy a másik fél, aki nem jogosult rá, jogtalanul élt a kedvezménnyel.
mondhatjátok azt, hogy néha egyikőtöknél voltak a gyerekek, néha a másiknál
Mondhatják, csak semmire nem mennek vele, mert a visszatérítés akkor jár, ha valóban 50-50%-ban volt a családi pótlék folyósítása is.
11, nyugodtan add be az önellenőrzést 5 évvre visszamenőleg, meg fogod kapni a pénzt.
A NAV ha ellenőriz, igazolnia kell a volt férjnek, hogy életvitelszerűen együtt élt a gyerekekkel, nem tudja megtenni, kap egy visszafizetésre kötelező határozatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!