2021HIPA. Katás ev.vagyok, évi 2*25e HIPA-m van, Bp-en. 2021-ben hónapokig voltam TP-n (jelenleg is). Tudnál segíteni?
1. A bevallás jellegénél csak a 2-es(záró bevallás) és 11-est (kisadózó váll. tételes alanya) szüks. kitölteni vagy 10-es pontot is (mikro-közép-kisváll.)?
2. A bevallott időszak 21.jan-dec. ugye, függetlenül a TP.-s hónapoktól?
3. A III-as záró bevallásban csak a 17-est töltöm (egyéb és ide beírom, hogy TP)?
4. Más kitöltendő nincs, az alapadataim mellett ugye?
Nagyon szépen köszönöm, amiért segítesz és további szép napot kívánok!
Felhívtam a hivatalt. Készségesek voltak. Kettő dolgot nem írtam csak be:
1. 2,5M/365*aktív napok számával, tehát az összeggel kiegészítettem.
2. Éves bevallást beikszeltem
Kb. 1perc alatt kiegészítettem a nyomtatványt, majd újabb 1-2 perc alatt átnéztük a lapokat ellenőrzésképpen, majd még 2-3 percben másról is tájékoztatott a hölgy.
Ellenőrzés is megtörtént. Nincs hiba. Beküldve.
Mivel a Bp. Adó Főosztály oldalán lévő 1lapos nyomtatványt valamiért nem fogadta az ÁNYK, így a korábban letöltött 21HIPA-t töltöttem ki a fenti dolgok kiegészítésével.
Ha valaki hasonló dolog miatt segítségre szorul, a 0614117077 vagy 0614117162 vagy 0614117058-as számon szívesen, érthetően segítenek.
Így már egyáltalán nem bonyolult, ha az emberrel érthetően közölnek egyszerű, de kardinális infókat, a kérdések helyett.
Megértem, ha könyvelőknek fizetni szükséges, hiszen neki ez a munkája, ideje is.
Azt nehéz megértenem, ha valami 1-2 perc segítség, akkor miért nem lehet közölni, pláne itt a GYK-n, ahol a szakemberek vagy válaszolnak, vagy nem. Ha válaszolnak, akkor az meg miért nem konkrét, miért semmitmondó, miért sejtelmes, miért van ráfogva, hogy bonyolult, holott egyáltalán nem az.
Tanultam én is mást, rengeteget költöttem a továbbképzéseimre, de nekem mindig is bele fog férni az időmbe, mindig is belefért a rászorulókon való térítésmentes segítség, pedig nálam ez nem pár perc, hanem jóval hosszabb idő is, információ is egy-egy alkalommal.
Szép napot mindenkinek!
Az a helyzet, válaszoltam...
Az a helyzet, egy laikus nem biztos, hogy normálisan ki tudja írni a kérdést, mivel nem ért a hozzá. A szakember tud jó kérdéseket feltenni, hogy értse és tudjon korrigálni.
Válaszoltam, mert írtam, ha ezt bejelölöm, akkor X van, ha másikat, akkor Y.
Válaszoltam a záró részre is!
A több kérdés felszínes volt és nem adott segítséget. De elfogadom, hogy neked Te úgy írtál, ahogyan írtál.
Hitelintézetis lapot? Ilyenre nem is emlékszem, hogy ezt ki szerettem volna tölteni. Most az ellenőrzés során sem láttam ilyet, hogy kitöltöttem volna vagy majdnem kitöltöttem volna.
Kérlek magad nevében beszélj. Köszönöm.
Én laikus vagyok. Ez GYK. Itt valszeg szakemberek válaszolnak. A szakembereknek fontos jó, megfelelő kérdést feltenni, hiszen a laikusok maguktól nem biztosan kommunikálnak jól ilyen téren.
Elköszönök.
További türelmet, konkrét kommunikációt, érthető segítséget, jó egészséget kívánok!
Ha ezt gondolod, akkor ezt gondolod...
Isten áldjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!