Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 2021HIPA. Katás ev.vagyok,...

2021HIPA. Katás ev.vagyok, évi 2*25e HIPA-m van, Bp-en. 2021-ben hónapokig voltam TP-n (jelenleg is). Tudnál segíteni?

Figyelt kérdés

1. A bevallás jellegénél csak a 2-es(záró bevallás) és 11-est (kisadózó váll. tételes alanya) szüks. kitölteni vagy 10-es pontot is (mikro-közép-kisváll.)?

2. A bevallott időszak 21.jan-dec. ugye, függetlenül a TP.-s hónapoktól?

3. A III-as záró bevallásban csak a 17-est töltöm (egyéb és ide beírom, hogy TP)?

4. Más kitöltendő nincs, az alapadataim mellett ugye?

Nagyon szépen köszönöm, amiért segítesz és további szép napot kívánok!

2022. jan. 8. 00:22
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Felhívtam a hivatalt. Készségesek voltak. Kettő dolgot nem írtam csak be:

1. 2,5M/365*aktív napok számával, tehát az összeggel kiegészítettem.

2. Éves bevallást beikszeltem

Kb. 1perc alatt kiegészítettem a nyomtatványt, majd újabb 1-2 perc alatt átnéztük a lapokat ellenőrzésképpen, majd még 2-3 percben másról is tájékoztatott a hölgy.

Ellenőrzés is megtörtént. Nincs hiba. Beküldve.

Mivel a Bp. Adó Főosztály oldalán lévő 1lapos nyomtatványt valamiért nem fogadta az ÁNYK, így a korábban letöltött 21HIPA-t töltöttem ki a fenti dolgok kiegészítésével.

Ha valaki hasonló dolog miatt segítségre szorul, a 0614117077 vagy 0614117162 vagy 0614117058-as számon szívesen, érthetően segítenek.

Így már egyáltalán nem bonyolult, ha az emberrel érthetően közölnek egyszerű, de kardinális infókat, a kérdések helyett.

Megértem, ha könyvelőknek fizetni szükséges, hiszen neki ez a munkája, ideje is.

Azt nehéz megértenem, ha valami 1-2 perc segítség, akkor miért nem lehet közölni, pláne itt a GYK-n, ahol a szakemberek vagy válaszolnak, vagy nem. Ha válaszolnak, akkor az meg miért nem konkrét, miért semmitmondó, miért sejtelmes, miért van ráfogva, hogy bonyolult, holott egyáltalán nem az.

Tanultam én is mást, rengeteget költöttem a továbbképzéseimre, de nekem mindig is bele fog férni az időmbe, mindig is belefért a rászorulókon való térítésmentes segítség, pedig nálam ez nem pár perc, hanem jóval hosszabb idő is, információ is egy-egy alkalommal.

Szép napot mindenkinek!

2022. jan. 10. 10:35
 22/26 anonim ***** válasza:
Azért nem kaptál itt normális választ, mert normálisan nem sikerült kiírni a kérdést. Nem írtad le pontosan, hogy mit és miért szeretnél. Azért kaptál több kérdést is, hogy pontosan lehessen megismerni a helyzetet. Nem válaszoltál konkrétan arra, hogy miért akarsz záróbevallást beadni. Nem igazán értettük itt, hogy miért ikszelgetsz oda, mi a célod vele. Aztán akkor lett végleg kavarc az egészből, amikor felhoztad, hogy a hitelintézetis lapot akarod kitölteni.
2022. jan. 10. 11:01
 23/26 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, válaszoltam...

Az a helyzet, egy laikus nem biztos, hogy normálisan ki tudja írni a kérdést, mivel nem ért a hozzá. A szakember tud jó kérdéseket feltenni, hogy értse és tudjon korrigálni.

Válaszoltam, mert írtam, ha ezt bejelölöm, akkor X van, ha másikat, akkor Y.

Válaszoltam a záró részre is!

A több kérdés felszínes volt és nem adott segítséget. De elfogadom, hogy neked Te úgy írtál, ahogyan írtál.

Hitelintézetis lapot? Ilyenre nem is emlékszem, hogy ezt ki szerettem volna tölteni. Most az ellenőrzés során sem láttam ilyet, hogy kitöltöttem volna vagy majdnem kitöltöttem volna.

Kérlek magad nevében beszélj. Köszönöm.

Én laikus vagyok. Ez GYK. Itt valszeg szakemberek válaszolnak. A szakembereknek fontos jó, megfelelő kérdést feltenni, hiszen a laikusok maguktól nem biztosan kommunikálnak jól ilyen téren.

Elköszönök.

További türelmet, konkrét kommunikációt, érthető segítséget, jó egészséget kívánok!

2022. jan. 10. 11:18
 24/26 anonim ***** válasza:
B lapot emlegettél, az a hitelintézetis lap. Ezért nem értettük. De mindegy, nem akarok belemenni ebbe a parttalan vitába, te úgy érzed jól kérdeztél és válaszoltál, én nem érzem így. A megfelelő kérdések fel lettek téve, megfelelő válaszok nem érkeztek. Ennyi. Megoldódott a problémád, az a lényeg. Mi pedig egy újabb strigulát húzhatunk a megfelelő rubrikába.
2022. jan. 10. 11:28
 25/26 anonim ***** válasza:
Egyet kell értenem a 24essel. Megkaptad a segítséget többször is ha nem éltél vele akkor így jártál. A legnagyobb segítség többször is le lett írva: fordulj szakemberhez -> ezt te megtetted és megoldódott a problémád. Akkor mi a baj?
2022. jan. 10. 11:37
 26/26 A kérdező kommentje:

Ha ezt gondolod, akkor ezt gondolod...

Isten áldjon!

2022. jan. 10. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!