Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 2021HIPA. Katás ev.vagyok,...

2021HIPA. Katás ev.vagyok, évi 2*25e HIPA-m van, Bp-en. 2021-ben hónapokig voltam TP-n (jelenleg is). Tudnál segíteni?

Figyelt kérdés

1. A bevallás jellegénél csak a 2-es(záró bevallás) és 11-est (kisadózó váll. tételes alanya) szüks. kitölteni vagy 10-es pontot is (mikro-közép-kisváll.)?

2. A bevallott időszak 21.jan-dec. ugye, függetlenül a TP.-s hónapoktól?

3. A III-as záró bevallásban csak a 17-est töltöm (egyéb és ide beírom, hogy TP)?

4. Más kitöltendő nincs, az alapadataim mellett ugye?

Nagyon szépen köszönöm, amiért segítesz és további szép napot kívánok!

2022. jan. 8. 00:22
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Nem igazán értem, hogy tp miatt miért akarsz záróbevallást beadni.
2022. jan. 8. 07:59
 2/26 A kérdező kommentje:
Ha csak a 11-es-t töltöm ki, hogy katás vagyok, akkor kék hibát jelez. Éves bevallás jelölésénél is hibát jelez.
2022. jan. 8. 14:47
 3/26 anonim ***** válasza:
De milyen oknál fogva szeretnél záróbevallást beadni? Megszűnt a vállalkozásod? Megszűnt a telephelyed?
2022. jan. 8. 14:56
 4/26 A kérdező kommentje:

Nem. A több hónapig tartó TP. miatt.

Ezt olvastam: "1. Azok a KATA vállalkozások, akik 2021-ra a tételes (fix) iparűzési adót választották, de évközben:

- szüneteltek

- pl. táppénzen, cseden/gyed, ápolási díjban részesült

és emiatt szünetelt a tételes NAVhoz történő adófizetési kötelezettségük, azok a 2022.01.17-ig beküldendő NAV által rendszeresített bevallásban (21HIPA) tudják csökkenteni az éves tételes iparűzési adójukat." Péter Lestyán.

2022. jan. 8. 17:37
 5/26 anonim ***** válasza:
De ehhez nem adhatsz be záróbevallást.
2022. jan. 8. 17:49
 6/26 A kérdező kommentje:
Ha nem adhatok be zárót, akkor nem adok be. Azért is kérdeztem, mert nem értek hozzá. Mivel hibát jelez, ha nem teszek X-szet a záró bevallás részhez, így megakadtam. Mihez tehetek X-szet és melyikhez nem, hogy ne jelezzen hibát? Köszönöm szépen.
2022. jan. 8. 18:18
 7/26 anonim ***** válasza:
Mondjuk az éves bevalláshoz. De az a helyzet, hogy ha a főlapnál így elakadsz, akkor a hátsó oldalakat esélytelen, hogy jól kitöltsd. Ajánlatos lenne szakemberrel egyeztetni.
2022. jan. 8. 18:24
 8/26 A kérdező kommentje:
Csak a fenti kérdésköreim vannak, a többi rendben van a kitöltéssel kapcsolatosan. Értem, hogy szakember, viszont "csak" 4 kérdésem van és hónapokig nem volt (jelenleg sincs) semmilyen bevételem, így azt a 12 000Ft-ot, amit erre kért egy könyvelő, nem tudom kifizetni. Tényleg köszönöm, ha valaki tudna segíteni.
2022. jan. 8. 19:09
 9/26 A kérdező kommentje:
Kék hibát jelez, ha az éves bevallás részt ikszelem.
2022. jan. 8. 19:12
 10/26 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha leírnád a hibákat, lehet kapnál segítséget.
2022. jan. 8. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!