Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » HIPA bevallást ugye nem kell...

HIPA bevallást ugye nem kell küldeni ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

KATA-s vállalkozás, HIPA átalány szerint adóztam eddig. 2020-ra is befizettem a 2x25000Ft adót, viszont tavasz óta szüneteltetem a vállalkozást.

Nem szeretnék visszaigényelni.

Az a kérdés, hogy kell-e bármilyen bevallást készítenem?

Ahogy látom:

- a szünetelésről nem kell, mert az automatikusan tudomására jutott az önkormányzatnak a szünetelés bejelentésekor (és jövőre már nem is az önkormányzat szedi be az adót...)

- Nem akarok visszaigényelni különbözetet.

- A 2021-es évre nem kell fizetnem adót, hiszen szünetelek, így erről sem kell nyilatkoznom.

Jól gondolom?

2021. jan. 16. 08:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Szüneteltetéskor nyújtottál be záróbevallást?
2021. jan. 16. 09:15
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

Igen, ez egy kardinális kérdés, higy lett-e beadva záró. Ha lett, akkor most nincs dolgod. Ha nem lett, akkor tegnapig kellett volna.

Amúgy az önkormányzat szedi továbbra is az adót, csak a bevallás megy a nav felé. Egyedül a gépjárműadót nem az önkori szedi már.

2021re pedig nem tudhatod, hogy végig szünetelsz majd. Így ajánlom, hogy add be a felezős kérelmet majd azért.

2021. jan. 16. 10:00
 3/6 anonim ***** válasza:
#2, ezt a felezős kérelmet milyen számon találom?
2021. jan. 16. 10:04
 4/6 anonim ***** válasza:

"Nem szeretnék visszaigényelni."

Nem is tudsz visszaigényelni, mert szünetelő vállalkozásnak nem fizetik vissza a bennragadt pénzt, ilyen-olyan törvény alapján.

Én szerettem volna visszaigényelni, de sajnos nem lehet :-(

2021. jan. 16. 10:11
 5/6 anonim ***** válasza:
A felezős kérelem még nem született meg, szóval várj vele :) Február 25 még messze van :)
2021. jan. 16. 11:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigieket, küldtem be tegnap zárót és nyilatkoztam benne, h a tulfizetes maradjon egyelőre. (későbbi adókotelezettsegbe fogom beszamitani)
2021. jan. 16. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!