HIPA bevallást ugye nem kell küldeni ebben az esetben?
Sziasztok.
KATA-s vállalkozás, HIPA átalány szerint adóztam eddig. 2020-ra is befizettem a 2x25000Ft adót, viszont tavasz óta szüneteltetem a vállalkozást.
Nem szeretnék visszaigényelni.
Az a kérdés, hogy kell-e bármilyen bevallást készítenem?
Ahogy látom:
- a szünetelésről nem kell, mert az automatikusan tudomására jutott az önkormányzatnak a szünetelés bejelentésekor (és jövőre már nem is az önkormányzat szedi be az adót...)
- Nem akarok visszaigényelni különbözetet.
- A 2021-es évre nem kell fizetnem adót, hiszen szünetelek, így erről sem kell nyilatkoznom.
Jól gondolom?
Igen, ez egy kardinális kérdés, higy lett-e beadva záró. Ha lett, akkor most nincs dolgod. Ha nem lett, akkor tegnapig kellett volna.
Amúgy az önkormányzat szedi továbbra is az adót, csak a bevallás megy a nav felé. Egyedül a gépjárműadót nem az önkori szedi már.
2021re pedig nem tudhatod, hogy végig szünetelsz majd. Így ajánlom, hogy add be a felezős kérelmet majd azért.
"Nem szeretnék visszaigényelni."
Nem is tudsz visszaigényelni, mert szünetelő vállalkozásnak nem fizetik vissza a bennragadt pénzt, ilyen-olyan törvény alapján.
Én szerettem volna visszaigényelni, de sajnos nem lehet :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!