Milyen, s mekkora havi koltsegek vannak az egyszemelyes kft eseteben?
Munkabéred utáni járulékok (kint hagytam a cetlit a kocsiban, de kb 130k)
Bankszámlaköltségek 2k
Könyvelő (25-45k)
Nem kell 3 milliónyi tőke a kft-hez, bőven elég 100 ezer is akár. A maradékról meg rendelkezel, hogy a jövőbeni eredményedből töltöd fel. Vagy hasonló, sok lehetőség van.
Bért sem muszáj kivenni, lehetsz megbízási díjas is. Nagyban függnek a dolgok az egyéb jogviszonyaidtól.
Bankszámla valóban kötelező, nekem az éves költségem 4-5 ezer között van, bár nekem nincs nagy forgalom rajta (8-10 millió átlagosan).
Hipa az idén valóban egy százalékban van maximalizálva, de alapesetben 2% a max, viszont sok olyan település van, ahol ennél kisebb, vagy egyáltalán nincs is.
Apróbb költségek vannak még, kamarai díj, esetleges más, kötelező tagság, biztosítás, etc. Nyereségadó, attól függ, hogy milyen adózást választasz.
Szóval rengeteg tényező befolyásolja, hogy mennyibe kerül, elég széles a skála.
Sajnos én nem úszom meg a bérkifizetést, mivel csak egy katás ev-m van mellette és így muszáj
Na, erre rákérdezek majd. A héten megyek az ügyvédhez, utána meg a könyvelőhöz, akit végül választottam.
Mondjuk, így végre lesz miből visszaigényelni a nyugdíjpénztári befizetések után a kedvezményt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!