Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Milyen, s mekkora havi koltseg...

Milyen, s mekkora havi koltsegek vannak az egyszemelyes kft eseteben?

Figyelt kérdés
Ha jol tudom az alapotashoz kell 3 millio alaptoke. Onnantol kezdve milyen havi koltsegekkel kell szamolni?
2022. jan. 5. 15:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Munkabéred utáni járulékok (kint hagytam a cetlit a kocsiban, de kb 130k)

Bankszámlaköltségek 2k

Könyvelő (25-45k)

2022. jan. 5. 16:12
 2/12 anonim ***** válasza:
Ja meg 1% hipa
2022. jan. 5. 16:12
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem kell 3 milliónyi tőke a kft-hez, bőven elég 100 ezer is akár. A maradékról meg rendelkezel, hogy a jövőbeni eredményedből töltöd fel. Vagy hasonló, sok lehetőség van.

Bért sem muszáj kivenni, lehetsz megbízási díjas is. Nagyban függnek a dolgok az egyéb jogviszonyaidtól.

Bankszámla valóban kötelező, nekem az éves költségem 4-5 ezer között van, bár nekem nincs nagy forgalom rajta (8-10 millió átlagosan).

Hipa az idén valóban egy százalékban van maximalizálva, de alapesetben 2% a max, viszont sok olyan település van, ahol ennél kisebb, vagy egyáltalán nincs is.

Apróbb költségek vannak még, kamarai díj, esetleges más, kötelező tagság, biztosítás, etc. Nyereségadó, attól függ, hogy milyen adózást választasz.

Szóval rengeteg tényező befolyásolja, hogy mennyibe kerül, elég széles a skála.

2022. jan. 5. 17:35
 4/12 anonim ***** válasza:

Sajnos én nem úszom meg a bérkifizetést, mivel csak egy katás ev-m van mellette és így muszáj

2022. jan. 5. 17:46
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem, bért akkor sem muszáj kivenni. Elég megfizetni a minimum tb-t és szochot. És úgy máris lehet spórolni.
2022. jan. 5. 17:49
 6/12 anonim ***** válasza:
5, ehhez képest 3 könyvelő mondta, hogy mivel nincs más jogviszonyom kell munkaviszony a saját kft-mben, ha csak kata ev-m van
2022. jan. 5. 19:30
 7/12 anonim ***** válasza:
Oké, rendben van. És mivel indokolták, hogy kötelező a munkaviszony? Tagi jogviszony miért nem elég? Ugyanúgy meg van fizetve a tb meg a szocho.
2022. jan. 5. 19:36
 8/12 anonim ***** válasza:

Na, erre rákérdezek majd. A héten megyek az ügyvédhez, utána meg a könyvelőhöz, akit végül választottam.

Mondjuk, így végre lesz miből visszaigényelni a nyugdíjpénztári befizetések után a kedvezményt

2022. jan. 5. 19:40
 9/12 anonim ***** válasza:
Igen, arra jó. Félre ne érts, én nem vagyok bérszakértő vagy ilyesmi, csak logikailag nincs meg ez nekem.
2022. jan. 5. 19:59
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor végülis lehet azt mondani, hogy a havi kötelező fix 100K kürüli összeg kb? Értem, hogy több mindentől is függ, de így általános nézve... ?
2022. jan. 6. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!