Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egyszemélyes KFT mellett,...

Egyszemélyes KFT mellett, munkaviszonyom lesz, milyen járulékfizetési kötelezettségem lesz?

Figyelt kérdés

4 éve viszem a saját Kft-met, ügyvezetőként! Kaptam múlt héten egy nagyon jó állást, amit elfogadtam, de a Kft-t nem szüntetem meg, mert még vannak lezáratlan munkáink. Kérdés, hogy ez esetben, hogyan alakul a járulékaim fizetése?

Tehát lesz egy 8 órás főállásom, de a Kft is megmarad.

Fizetik utánam a főállásom után, illetve én is fizetem a Kft miatt? Sok lenne ez így az államnak csak úgy befizetni. Könyvelőhöz Kedden megyek, de addig is egy kis információ jól jönne.

2018. jan. 28. 08:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Milyen jogviszonyod van a kft-ben?
2018. jan. 28. 08:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Mint az első mondat is jelzi, ügyvezetői. 8 órás.
2018. jan. 28. 08:22
 3/9 anonim ***** válasza:
71%

nincs olyan, hogy 8 órás ügyvezetői jogviszony.

Munkaviszonyban vagy megbízással láthatod el az ügyvezetést. HA munkaviszonyban láttad el eddig, ezután is így kell, amennyiben benne van a társasági szerződésben (és hiába nem kell már, ügyvédek mintát töltenek, abban meg benne van). Akkor pedig kötelező bért adni magadnak, tehát annak a járulékait fizetned kell.

Ha megbízással láttad el az ügyvezetést, akkor a jogviszonyod eddig főállású társas vállalkozó volt, most pedig mv melletti tv leszel, aki a kivét után fizet járulékot.

Látod, nincs 8 órás ügyvezetői jogviszony. Munkaviszony van vagy társas vállalkozói, utóbbinak munkaideje sincs. Na, melyik?

2018. jan. 28. 09:53
 4/9 A kérdező kommentje:

Mivel most nincs előttem sem a társasági szerződés, sem az alapító okirat, így látatlanban azt mondom, munkaviszonyban. Én alapítottam, én vezetem, szóval nem hiszem, hogy megbízással vagyok.

Namost, ha munkaviszonyban vagyok, akkor a társasági szerződés módosításával ezt ki lehet küszöbölni?

2018. jan. 28. 10:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt nem tudni, hogy munkaviszonyod van-e a saját cégedben...

Hogyan fizetsz járulékot? Vezetsz jelenlétit, van szabadságod?

Eddig könyvelőd se volt??? VAgy hogy?

2018. jan. 28. 10:34
 6/9 A kérdező kommentje:
Ezek a dolgok eddig nem voltak terítéken, engem pedig ezek annyira nem foglalkoztattak. Magam után természetesen fizetem a járulékot minden hónapban. Szabadságot a könyvelő kiírja, én nem vezetem, sem a jelenlétit. Természetesen van könyvelőm.
2018. jan. 28. 11:19
 7/9 A kérdező kommentje:
Nah elolvastam, megbízási jogviszonyban láttam el eddig.
2018. jan. 29. 09:24
 8/9 anonim ***** válasza:
milyen szabit ír a könyvelő? MEgbízásban nincs szabadság...
2018. jan. 29. 20:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Akkor nem ír! De ez miben befolyásolja a kérdésem? Mert arra még nem jött válasz. A jogviszonyom leírtam, ezután már gondolom tudni lehet a választ is.
2018. jan. 29. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!