Egyszemélyes KFT mellett, munkaviszonyom lesz, milyen járulékfizetési kötelezettségem lesz?
4 éve viszem a saját Kft-met, ügyvezetőként! Kaptam múlt héten egy nagyon jó állást, amit elfogadtam, de a Kft-t nem szüntetem meg, mert még vannak lezáratlan munkáink. Kérdés, hogy ez esetben, hogyan alakul a járulékaim fizetése?
Tehát lesz egy 8 órás főállásom, de a Kft is megmarad.
Fizetik utánam a főállásom után, illetve én is fizetem a Kft miatt? Sok lenne ez így az államnak csak úgy befizetni. Könyvelőhöz Kedden megyek, de addig is egy kis információ jól jönne.
nincs olyan, hogy 8 órás ügyvezetői jogviszony.
Munkaviszonyban vagy megbízással láthatod el az ügyvezetést. HA munkaviszonyban láttad el eddig, ezután is így kell, amennyiben benne van a társasági szerződésben (és hiába nem kell már, ügyvédek mintát töltenek, abban meg benne van). Akkor pedig kötelező bért adni magadnak, tehát annak a járulékait fizetned kell.
Ha megbízással láttad el az ügyvezetést, akkor a jogviszonyod eddig főállású társas vállalkozó volt, most pedig mv melletti tv leszel, aki a kivét után fizet járulékot.
Látod, nincs 8 órás ügyvezetői jogviszony. Munkaviszony van vagy társas vállalkozói, utóbbinak munkaideje sincs. Na, melyik?
Mivel most nincs előttem sem a társasági szerződés, sem az alapító okirat, így látatlanban azt mondom, munkaviszonyban. Én alapítottam, én vezetem, szóval nem hiszem, hogy megbízással vagyok.
Namost, ha munkaviszonyban vagyok, akkor a társasági szerződés módosításával ezt ki lehet küszöbölni?
Azért azt nem tudni, hogy munkaviszonyod van-e a saját cégedben...
Hogyan fizetsz járulékot? Vezetsz jelenlétit, van szabadságod?
Eddig könyvelőd se volt??? VAgy hogy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!