Az nem adócsalás hogyha a pincérek, konyhásnénik és a szakácsok esznek az étterem ételeiből ?
Ugye a tulaj megveszi a kft-re az alapanyagokat, amikből a szakács ételt főz. Ahol dolgozom ott az alapanyagokból vagy a menüből esznek ebédet ebédet és vacsorát az étterem dolgozói. De ez így sikkasztás.
Vagy repiadót kellene fizetnie az elfogyasztott ételek után vagy ki kellene fizetniük saját pénzükből az étel árát a dolgozóknak.
Úgy lenne törvényes. Tao és hipa alap is csökken, így a tulajdonos keményen adót csal.
Az a slusszpoén hogyha a nap végén tulaj visz haza ételt otthonra.
"Apám megveszi a hvg-t majd odadja nekem is elolvasni. Most akkor én is csaló vagyok?"
nem, ez miért lenne adócsalás? Semmilyen adótörvényt nem sért.
Valamit tegyünk helyre!
A megvásárolt alapanyag, a kész termék a cégé, nem a tulajdonosé.
Aki valaha volt legalább egyéni vállalkozó, az tudja.
A céges számlán lévő pénz sem az.
Hétvégi bevásárlást nem fizethet céges számláról, és befizetni sem fizethet csak úgy.
De a törvény többféle lehetőséget biztosít.
A szoci időkben a vállalatonak, gyáraknak mind volt saját étterme a dolgozóknak, és bizonyos létszám felett üzemirvosa is.
Teljesen nem tűnt el.
Sok helyen ezek ma is megvannak.
Ahol meg nincs, megoldják külső étkeztetéssel.
A bevezetett cafettéria rendszer eredeti célja is az volt, jogy a munkaadóknak olcsóbb megoldás legyen az étkeztetésre.
Egy vendéglátóhelyen életszerűtlen lenne, hogy a dolgozók nem ott esznek, hanem elmennek a konkurenciához.
Erre a törvény lehetőséget biztosít.
Ami meg a saját célú felhasználást illeti: valamelyik rovatban szerepelnie kellene.
De még az sem adócsalás, ha nem teszi. Büntethetik érte, mert ha vett 100 kg húst, ellenőrzéskor csak 60 van, akkor a bevételeknél kell 40 kilónyi felszolgált húsadag.
Az édes mindegy, higy nem vitték be a gépbe a rántoit húst, vagy hazavitte maguknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!