Ez adócsalásnak számítana?
Figyelt kérdés
Kapok valakitől bitcoint. Teljesen mind1 miért, mondjuk lenyírtam a szomszéd füvét. Ezt a bitcoint nem váltom valódi pénzre, hanem veszek belőle valamit, mondjuk egy számítógépes játék(kulcsot).
Adócsalást követtem el?
2021. aug. 19. 16:01
A kérdező szavazást indított:
Igen, ebben az esetben is adózni kell (Írd le hogy!)
Nem, ebben az esetben nem kell adózni
11 szavazat
1/6 anonim válasza:
Ez pont ugyanaz, mintha valaki venne neked egy ajándékot. Azután sem adózunk.
Szóval nem, nem kell.
2/6 anonim válasza:
Nem teljesen mindegy. Ha munkáért cserébe kaptad az jövedelemnek minősül és abból adózni kell. Ha "csakúgy" küldtek neked pl. ajándékba, akkor azt nem kell bejelenteni jópár millió alatt.
3/6 A kérdező kommentje:
Hát... direkt ezért írtam a fűnyírást mert kb olyasmi. Fűnyírás esetén kellene mi? És pontosan hogy?
2021. aug. 19. 17:01
4/6 anonim válasza:
Fűnyírás -> háztartási munka -> egyszerűsített foglalkoztatás keretén belül legálissá tehető.
5/6 anonim válasza:
Mióta kell háztartási munkáért adózni?
A bejárónők után is szokták adót fizetni?
Eddig nem hallottam, de lehet csak én vagyok rosszul informált.
6/6 anonim válasza:
Amíg nem valtod Fiat pénzre addig nem adóköteles .
Ergo Magyarországnak semmi köze az amerikai Kripto piachoz, amíg azt nem Fiat valutába forgatod át. (€|$|£|¥| huf)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!