Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ez adócsalásnak számítana?

Ez adócsalásnak számítana?

Figyelt kérdés

Kapok valakitől bitcoint. Teljesen mind1 miért, mondjuk lenyírtam a szomszéd füvét. Ezt a bitcoint nem váltom valódi pénzre, hanem veszek belőle valamit, mondjuk egy számítógépes játék(kulcsot).

Adócsalást követtem el?

2021. aug. 19. 16:01
A kérdező szavazást indított:
Igen, ebben az esetben is adózni kell (Írd le hogy!)
Nem, ebben az esetben nem kell adózni
11 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
17%

Ez pont ugyanaz, mintha valaki venne neked egy ajándékot. Azután sem adózunk.

Szóval nem, nem kell.

2021. aug. 19. 16:13
 2/6 anonim ***** válasza:
34%
Nem teljesen mindegy. Ha munkáért cserébe kaptad az jövedelemnek minősül és abból adózni kell. Ha "csakúgy" küldtek neked pl. ajándékba, akkor azt nem kell bejelenteni jópár millió alatt.
2021. aug. 19. 16:32
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát... direkt ezért írtam a fűnyírást mert kb olyasmi. Fűnyírás esetén kellene mi? És pontosan hogy?
2021. aug. 19. 17:01
 4/6 anonim ***** válasza:
78%
Fűnyírás -> háztartási munka -> egyszerűsített foglalkoztatás keretén belül legálissá tehető.
2021. aug. 19. 17:26
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Mióta kell háztartási munkáért adózni?

A bejárónők után is szokták adót fizetni?

Eddig nem hallottam, de lehet csak én vagyok rosszul informált.

2021. aug. 20. 09:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Amíg nem valtod Fiat pénzre addig nem adóköteles .

Ergo Magyarországnak semmi köze az amerikai Kripto piachoz, amíg azt nem Fiat valutába forgatod át. (€|$|£|¥| huf)

2022. jan. 20. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!