18 év alatt büntetik az adócsalást?

Khmm.... Nem lesz ez egy kicsit korán???
Ha rajtad nem is, a szüleiden biztosan bevasalják, mivel 18 éves korodig ők a felelősek érted.

@Nemzeti konzervatív
Akkor ha én minden hivatalos bejelentés nélkül nyitok egy boltot, a garázsomban, akkor semmi adókötelezettségem sincs, hiszen nem üzletszerű kereskedelmet űzők, mert nem vagyok vállalkozónak bejegyezve.
Ne legyél már fogyaték...

Nemzeti konzervatív: "üzletszerű kereskedelmet Magyarországon csak vállalkozás folytathat."
Igen, de itt nem erről volt szó, hanem arról, hogy ha valaki NEM váltja ki a vállalkozóit és úgy kereskedik, de nem adózik belőle,az is adócsalás.
Hogy jobban értsd: évi 600 ezer ft-ig eladhatod a saját megunt, kinőtt holmijaidat - adómentesen. 600 ezer ft felett adózni kell.
Tehát nem teheted meg azt adómentesen, hogy veszel 1 autót 1 millióért és eladod kettőért, s ezt egy év alatt megcsinálod mondjuk 3x, 3 milllió ft haszonnal. Ha ebből nem adózol, az is adócsalás. Erre írtam, hogy nem feltétlenül kell ahhoz vállalkozónak lenni, hogy valaki adót csaljon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!