Én is kapok SZJA visszatérítést?
Nincs (nem is volt az utolsó 2-3évben) bejelentett munkahelyem, és a páromnak se.
De van egy iskolás gyermekünk akire kapom a családit postai úton.
Nekem is jár az SZJA?
Az hogy össze vagyunk házasodva, vagy nem, számít bármit is?
Az intelligencia egyik hátránya, hogy nehéz titkolni. Nálad ilyen nem áll fenn.
A butaságod alpárisággal, meg agresszivitással akarod ellensúlyozni!
11# Nem elég ide leírni, még üzenetben is el kell küldened?
Egyébként TE kezdted...
Nehogymár ne védjem meg magam, ha valaki beszól úgy, hogy közben nem is ismer...
Attól hogy x éve nem dolgozunk, attól még normális, nem lopó/csaló emberek vagyunk. Csupán úgy alakítottuk az életünket, hogy nem kell dolgoznunk.
U.I.: " Csináld azt amit szeretsz, és soha többet nem kell dolgoznod"
Leírtam a 7. válaszomban, hogy mi a helyzet.
Tehát attól, hogy nem dolgozol, lehetséges, hogy jogosult vagy visszatérítésre. A feltételek megléte a lényeg, nem más.
Tehát nem elég, hogy egy deka adót nem fizetsz be az államkasszába, még fel vagy háborodva, hogy miért nem kapsz vissza a be nem fizetett adódból?
Gondolkodás teljes hiányát vélem felfedezni személyedben...
Atyavilág... Mindenki magából indul ki.
Csak egy kérdést tettem ki, mert nem voltam tisztában a dologgal.
De tudod mit?
Ha kapok bármit is, én neked adom mert remegsz a "nagyon erős" MAGYAR FORINTÉRT
inkább a bankszámla számod írd üzibe a hülyeségeid helyett, és ha megkapom már utalok is..
" de te NEM FIZETTÉL BE SEMMIT."
Még mindig nem értem, hogy ezt honnan veszitek, mert a kérdező erre vonatkozóan nem adott meg semmi információt. Nem erősítette meg, de nem is cáfolta ?!?!?!
"Nincs (nem is volt az utolsó 2-3évben) bejelentett munkahelyem, és a páromnak se."
Ez még nem jelenti azt, hogy más forrásból nem lehetett adóköteles jövedelmük, amiből SZJA előleget vontak/fizettek.
Ugyanis nem kizárólag annak jár(hat) adó vissza, aki munkahellyel büszkélkedhetett 2021. évben.
Ha fizetett SZJA-t a kérdező, és olyan jellegű bevétel/jövedelem után, ami figyelembe vehető az adóvisszatérítésnél, akkor jár neki is vissza összeg még akkor is, ha nem munkahely által szerezte azt.
Ha nem fizetett, vagy olyan jellegű bevétel/jövedelem után fizetett, ami ennél a fajta "kedvezménynél" nem vehető figyelembe (fémhulladék értékesítés, tőzsdei ügyletek), akkor nem jár vissza neki.
"...és ő ezt nem említette meg? Ne nevettess már…"
Soha nem lehet tudni. Nem egyszer oldalakon keresztül osztjuk az észt a kérdezőnek, mire a végén kinyög a kérdéséhez egy igen fontos további információt, ami által az előző hozzászólások már nem is állják meg a helyüket. Mennyi ilyennel találkozni! :)
Ennél a kérdésnél nem írta, hogy "igen", és azt sem, hogy "nem". Éppen ezért egyiket sem kezelem tényként.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!