Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért akkor baj ha nagy egy...

Miért akkor baj ha nagy egy kft nyeresége?

Figyelt kérdés
Középvezető vagyok és idén nagyon nagy lett a nyereség, de a tulajdonosok pánikolnak kb. Könyvelővel reggel 7 óta az irodában ülnek és azon agyalnak hogy lehetne a nyereséget csökkenteni. Laikus vagyok de nem az a jó ha minél nagyobb a nyereség? Annyi hogy akkor több taot kell fizetni, de annyi baj legyen nem?
2021. dec. 30. 20:33
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Igen, több adót kell fizetni (nemcsak taot). Amúgy nem értem, hogyha akkora cég, akkor miért december 30-án derült ki, hogy nem olyan az eredmény, mint amit elvártak?
2021. dec. 30. 20:59
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

Fura h csak most derül ki...

Te egyebkent nem ertesz a gazdasagi ügyekhez?

2021. dec. 30. 21:11
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

Mert a cég pénzügye másképp néz ki papíron mint a valóságban.

Valóságban elköltötték a pénzt, papíron meg kiderül, hogy nyereség van, ami után adó és járulék fizetési kötelezettség van (járulék akkor, ha - akárcsak papíron - kiveszik a pénzt osztalék formában).

Most gondolkodnak, hogy hol vehetnének számlát, amivel csökkentik (papíron) a nyereséget.

2021. dec. 30. 21:13
 4/8 A kérdező kommentje:
számomra most derült ki, nem vagyok képben a cég könyvelésével, teljesen más területen vagyok a cégnél.
2021. dec. 30. 21:15
 5/8 A kérdező kommentje:

"Igen, több adót kell fizetni (nemcsak taot)."

még több adó? akkor már érthető. Milyen adókat kell még fizetni?

2021. dec. 30. 21:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Taot, valszeg ennek hozománya, hogy hipát is (ez azért nem ezer százalék, attól függ miből keletkezett az eredmény). Meg ahogy fentebb írták, osztalékadót is generálhat.
2021. dec. 30. 21:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben a kft vesz valami nagy értékű dolgot és nem kell adóznia annyit.
2021. dec. 31. 08:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Milyen nagy értékű dolgot? Mint egy tárgyi eszközt? Aminek csak az écs-je költség?
2021. dec. 31. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!