Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » NAV mi alapján állítja össze...

NAV mi alapján állítja össze az adóbevallásom és mi van akkor, ha nincs adóbevallás, vagy nekem hogyan kéne csináljak? azt se tudom mikor voltam bejelentve hirtelen

Figyelt kérdés
[link] oldalon levőt mondom.
2021. dec. 17. 15:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"de ha nem dolgozol, nyugdíjra nem kell és nem is lehet fizetni, ez nem olyan, mint a tb"

De igen. Olyan, csak nem kötelező. Szolgálati idő szerzésre lehet külön megállapodást kötni a nyugdíjbiztosítóval. Tehát ha valakit egész életében eltart a férje, soha nem dolgozott, akkor is kaphat nyugellátást, ha külön megállapodik a nyugdíjbiztosítóval erről. Nyilván ehhez van kötelezően fizetendő havi minimum összeg, hogy működjön. Ha ezeket teljesíti, akkor ugyanúgy jár neki nyugellátás, mint bármilyen más munkaviszonyosnak. Az összege attól függ, hogy milyen havi összegre szerződött le a nyugdíjbiztosítóval. Minél magasabbra, annál nagyobb összegű nyugellátást fog majd kapni.

2021. dec. 19. 04:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!