Alla Bársony kérdése:
Egynapos bejelentésre akarnak foglalkoztatni egy alkalommal 8:00 órára. Kell vigyáznom ha nem akarok semmilyen adóügyi gondba kerülni?
Figyelt kérdés
Ehhez is könyvelőhöz kell mennem vagy elég ha csak aláírom a formanyomtatványt és május 20 ig bevallom a adóbevallásom ba a megfelelő helyen? Ezenkivul sima alkalmazott vagyok, nem vállalkozó vagy ilyesmi.2021. dec. 16. 07:43
1/25 anonim válasza:
Ha nem haladod meg a mentesített keretösszeget, akkor nem kell bevallani.
2/25 anonim válasza:
Neked semmit nem kell csinálnod, ha a béred, amit kapsz nem éri el a mentesített keretösszeget akkor nem kell 15% szja-t fizetni májusban, és be se kell vallani, ellenben ha igen akkor fizetsz. Mentesített keretösszeg szakképzett munkaerőnél: 12.597 ft, szakképzetlennél: 9633 ft 2021-ben. Az óra pedig mindegy hány órát dolgoztál ténylegesen, ha a minimálórabér kijön belőle.
3/25 A kérdező kommentje:
Mennyi ez a mentesített összeg? Konkrétan 30000 Ft ról van szó de jó teljesítmény esetén lehet több nem hinném hogy 50 lenne a százat végképp nem, de érdekelne mennyi ez a mentesítési összeg.
2021. dec. 16. 08:02
4/25 A kérdező kommentje:
Elnézést most látom hogy megvan a válasz hát 30000 Ft ennél mindenképpen több
2021. dec. 16. 08:02
5/25 anonim válasza:
Amit írtam mentesített összeget, az 1 napra van. Gondolom nem 1 napra kapsz 30ezret. A 30ezret el kell osztani a bejelentett napok számával.
6/25 A kérdező kommentje:
De, egy napra pontosabban egy éjszakára.
2021. dec. 16. 08:09
7/25 A kérdező kommentje:
És összesen egyetlen egy napos bejelentés
2021. dec. 16. 08:09
8/25 anonim válasza:
A maximálisan kifizethető összeg 1 napra 15.400 ft. Az e fölötti rész 15%-kal adózik. Ha hivatalosan megy a dolog. Nem lehet hogy feketén fizetik?
9/25 anonim válasza:
Ha éjszakázol, akkor az nem 1 napra, hanem kettőre kell jelenteni. Én is jelentek éjszakás műszakot 22-06ig dolgoznak. A bejelentésen nem szerepel, hogy hány órát dolgoztál, a navot csak a napok érdeklik, hogy a 2 nap után a munkáltató befizesse a 2000 Ft-ot. Viszont ha el is van osztva számfejtésben, még így is meghaladod a napi mentesített összeg határát.
10/25 anonim válasza:
Bocs az előbb rosszuk írtam, 15.400 Ftot fizethetnek ki törvényesen, ennél többet nem lehet. Szóval biztos hogy ez fekete munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!