Miért van Szja tartozásom?
Tárhelyre érkezett.
De azt tudom, hogy a munkáltató megcsinálta és valóban nem néztem meg.
Akkor a munkáltató hibázott a bevallás készítése közben?
Amit leginkább nem értek, az a dátum, ami idei. Tehát május 20-ig bezárólag adózunk, vagyis addig a napig, ami a bevallás beadási határideje? Köszönöm a válaszokat
"A Nav értesítést küldött, hogy szja tartozásom van 2021 01.01 - 2021 05.20-ig. Ezt nem értem, úgy tudom, május 20-ig az előző évi adóról adunk be bevallást."
Igen, itt pontosan erről lehet szó. A 2020. évi jövedelmekről szóló bevallásból származhat az a tartozás, ami 2021. május 20-án vált esedékessé. Itt nem látom a problémát.
Évek óta nem csinál munkáltató SZJA bevallást a dolgozóinak, mert nem kapott rá felhatalmazást a kormánytól. Helyette a NAV készít az adózóknak tervezetet. Ha azt nem nézted meg, nem hagytad jóvá, nem módosítottad, vagy nem adtál be helyette egy "saját" készítésűt, akkor az 2021. május 20-án végleges bevallássá vált még akkor is, ha hibás adatokat tartalmazott.
Járj utána, hogy mi a helyzet. Legalább egy adófolyószámlát kérj le a NAV rendszeréből ügyfélkapun keresztül. A NAV-tervezetet meg lehet tekinteni utólag is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!