Ha havonta vagy negyedévente kell adóeloleget fizetni de én csak be valláskor fizetnem be és a nav utólag észreveszi azért mi jár?
"és a nav utólag észreveszi azért mi jár?"
Ha a bevallott kötelezettségeket határidőben nem fizeted meg, akkor az adófolyószámlád tartozást mutat.
Egy felszólítás után a NAV elindítja a végrehajtási eljárást, ha a tartozás a 10 ezer forintot meghaladja. Amíg nem térül meg, késedelmi pótlékot is számolnak fel utána.
Azt az esetet, hogy év közben csak előlegfizetési kötelezettséged van, és év végén van csak bevallási kötelezettséged úgy tudom elképzelni, hogy mivel a bevallásban negyedéves bontásban kell az előlegeket feltüntetni, ezért azokat arra az esedékességre könyvelik fel az adófolyószámlára, tehát a meg nem fizetett negyedéves összegek után visszamenőleg felszámolják a késedelmi pótlékot.
Ha ebből rendszert csinálsz, szerintem egy idő után "előkapnak".
Mondjuk azt jó lenne tudni, hogy milyen egyéni vállalkozásról beszélsz, ahol csak negyedévente/havonta kell fizetni úgy, hogy nincs hozzá bevallási kötelezettség előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!