Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » NAV vagyonosodási vizsgálat...

NAV vagyonosodási vizsgálat szerint mi számít vagyonosodásnak?

Figyelt kérdés
2021. nov. 8. 15:00
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
100%

Én leírtam, de nem olvastad el.

Tehát, vagyonosodási vizsgálat:

Függetlenül attól hogy most nem csinálnak ilyet, alapvetően nem volt. A vagyonosodási vizsgálat a köznép számára érthető kifejezés volt, ahogy régen a Xerox néven illették a másológépet, feleségem a mai napig gáz-t mond a villany főzőlapra.

De nem vagyonosodást vizsgáltak, hanem személyi jövedelemadó bevallás utólagos vizsgálata a hivatalos neve.

És ezt is tették, Nem vagyonosodást..

A netről még a kérdőív letölthető, alapvetően vagyonmérleget csináltak,

Egyik odlalt bevétel, másik a kiadás, és szépen táblázatoltak. Ha a megélhetés egyenlege akármikor minuszba ment azt adóhiányként állapították meg.

AKár úgy is hogy vettél egy haznált suzukit 200e ftért, és volt fedezett 200e ft.

Majd 3 hét mulva lett fizetésed, na oké de 3 hétig miből éltél. Ksh szerint 80e ft havonta, akkor na 60e ft minusz már van a 3 hétre.

Nem költöttél a bankkártyáról 1 hónapig és éltél de kp-d már nem lehetett ? ujabb havi 80 ezer minusz.

És így mentek végig a táblázaton. Időrend is számított tehát akkor abban a pillaantban lehetett e rá pénzed. Az hogy később kaptál pénzt a következő időszakra szólt.

A minuszokat összeadták és kidobták hiánynak.. Persze ha vették 20 milliólrt egy bmw-t az is belekerült, ha a bankszámládon nagyobb összeg lett az is, de a kis pénzekcsék is, teljesen szépen.

velem így csinálták, nevetséges 140 ezer forint lett a hiányom, de megdolgoztattak engem is ügyvédet is.

2021. nov. 9. 08:11
 32/49 A kérdező kommentje:
Tehát ha valaki kölcsönkért mikor nem volt pénze, bukott?
2021. nov. 9. 08:19
 33/49 anonim ***** válasza:
100%
Vagy bemoszerolta a másikat és akkor a másikat is megnézték ugyanígy. Engem is azért büntettek meg mert kevesebb volt a bunti mint meg 1 személy ügyvédi etc díja. a vizsgálat került nekem 1.5 millióba és 140 ezer hiányt tártak fel. vicc.
2021. nov. 9. 08:27
 34/49 A kérdező kommentje:
De de nézik a készpénzes vásárláshoz kapcsolódó SuperShop pontokat is? Mert a bankszámlát ott hiába nézik. Ez az egyik kérdés. A másik hogy nézik e pl. Veszek készpénzre egy ketmilliós számítógépet ami nincs sehol De a cégnél akitől vettem ott van a számlán a nevem címem? Szóval ilyen kérdések lennének a kérdés igazi tárgyai. Hogy NAV számára látható vagyonosodás e (vagy akárhogy hívhatjuk) ha több millió supershop pontom van, amit készpénzért vettem, vagy több tízmillió forintos olyan készpénzes vásárlásom van, aminek a számláján egy cégnél rajta van a nevem cimem? (Adószámom nem mert magánszemélyként vettem). Bár igazából azt se tudom hogy ha veszek egy sokmilliós számítógépet magánszemélyként akkor a garancia miatt rá kérlek kerülnie a számláról nevemnek vagy elég csak a számlát bemutattam ha elromlik. A kérdés úgyis olyan számlákra szól amiken rajta van. Telefonszámlan rajta van egy jó internet evi negyedmillio amin szintén rajta van, sorolhatnám még. Bár kár volt felsorolnom mert aki tud válaszolni az a kérdésből is megtudja válaszolni...
2021. nov. 9. 09:28
 35/49 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy 80e havonta kötelező költség a NAV szerint? Miért? Nem élhet valaki csöves módon? Vagy pl élelmiszer, WC papír be van tárazva, rezsi számlákkal semmi gond ha 2 hónappal később fizetem.. Simán reális, hogy 0 forintból legyek egy hónapig.

Vagy ott vannak a nyugdíj minimumon élők. 28500/hó. Érdekes a NAV nem vizsgálja vajon hogy lehet belőle megélni?

Kezdjek félni mert mi havi 60/fő kijövünk? :)

2021. nov. 9. 10:30
 36/49 anonim ***** válasza:
100%

35: jol latod. nem eletszeru hogy magától lesznek ételeid, ingyen fűtesz etc.. Ez nem életszerű ahogy az se hogy 8 éve otthon tárolsz pénzt (faterom elásta, a kert felásása után vett kocsit magának újat szalonból) de nem életszerű.

Kész, itt fordított volt a bizonyítási teher.

De nem kell félned mert már rég nincs ilyen.. De én már nem bízom abban hogy nem hozzák vissza, így maradtam a kp-s vásárlásnál, van bankkártyám de soha nem használtam, a kps vásárlásnál ha számlát adnak akkor normális az, hogy nem a saját nevem diktálom be, azt kész.. Persze van netes vásárlás is ez meg az, de igyekszem redukálni, vagy éppen előnybe részesítem a szlovák cégeket, pl ha elutazom repülőjegyet szlovák cégtől veszek mert az egyik ilyen cégnek van magyar bankszámlája ott kp be lehet fizetni, és innentől meg van oldva, ha elutazunk kp viszek pénzt és ott váltom be, ahogy a nagykönyvben elő van írva, még attól függetlenül is hogy elég magas a fizetésem és maradéktalanul be van vallva.

De mint írtam, nincs már ilyen vizsgálat, kivéve ha pl drog kereskedő vagy vagy éppen pénzmosodád van és hasonló finomságok.

2021. nov. 9. 10:44
 37/49 A kérdező kommentje:
És a számlára se néznek rá hogyha csak tiz húsz 30 ezrek vannak róla koltve S összesen nincs havi 300 ezernél több forgalom?
2021. nov. 9. 12:07
 38/49 anonim ***** válasza:
100%

ez kb olyan hogy nem nézek rá az almára ha látom hogy zöld.

Ahhoz hogy lássam hogy milyen rá kell nézni.

De nem tudom mire akarsz kilyukadni, újfent kezd a beszélgetés full érthetetlen lenni.

2021. nov. 9. 12:20
 39/49 anonim ***** válasza:
100%

#36: nem a semmiből lesznek ételek, hanem fagyasztóban van hónapok óta. Vagy befőtt, lekvár, konzerv. Simán bírnák szüleim hetekig vagy hónapokig annyira raktározósak, szóval nem kitalált példa.

Oké, mondjuk két nyugdíjast úgyse vizsgál a NAV, csak az ilyen 'feltételezzük, hogy havi 80-at mindenki elkölt minden egyes hónapban kivétel nélkül' az elég hülyeség.

Szüleim pl volt, hogy évekig nem vettek WC papírt vagy épp papír zsebkendőt mert amikor nagyon olcsó volt úgy betáraztak. (Még évekkel a covid WC papír láz előtt volt ez)

2021. nov. 9. 12:54
 40/49 anonim ***** válasza:
100%
39: oké, nem én hoztam a szabályt, lehet menni a sohivatalba panaszkodni, de sajnos alapvetően igazuk van , kicsi esélyét látom hogy az utcán rámutatva 1-1 családra jellemző lenne hogy néha pár hónapig nulla ismétlem nulla forint kiadásuk lenne, tehát se ételre se ruhára se rezsire semmire se költenek.
2021. nov. 9. 13:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!