Lakásvásárlás, NAV vizsgálat?
Sziasztok!
Megvettem életem első lakását. 1 éve dolgozom, ez annyira volt elég, hogy a vételár 1/4 részét, én fizettem, a többit édesanyám adta, aki kb. 15 éve erre spórolt nekem. Faterom külföldön dolgozik immár 20 éve, és ő küldött pénzt haza havi rendszerességgel, amiből tudtunk spórolni. Lényegében az így spórolt összeget utalta át nekem édesanyám 1 hónappal ezelőtt. Kérdésem, az, hogy a NAV nem-e fogja ezt vizsgálni, hogy hogyan sikerült most hirtelen lakást vennem 1 év munkaviszony után, hitel nélkül. Kívülről furcsának tünhet, de remélem annak is utána tudnak járni akár 10 évre visszamenőleg, hogy hogyan érkezett hozzám múlt hónapban egy komolyabb összeg.
Ha valaki benne van ezekben a dolgokban, kérem írja le, amit tud az ilyen tipusú vizsgálatokról (mi alapján kezdeményezhetik, hány évre visszamenőleg, mi a bevett gyakorlata, stb.) , Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!