NAV vagyonosodási vizsgálat szerint mi számít
vagyonosodásnak?
11/49 A kérdező kommentje:
Mondjuk ha veszek egy egymillió forintos számítógépet azt vizsgálják? Ha a Suzuki roncsolmmal korbeautozom Európát de mindenhol pontgyűjtővel tankolok az érdekli őket hogy miből lett tízezer liter benzinre pénzem ha nem annyit vallottam be vagy tényleg nem nézik a pontgyűjtő kártyát?
Attól függetlenül hogy most nincs.
Vagyonosodási vizsgálat nem is volt.
Volt személyi jövedelemadó bevallás utólagos ellenőrzése.
Nem vagyont néztek hanem azt hogy bevallottál e annyit amiből annyidblehet amennyid van
2021. nov. 8. 16:19
"Nem, elvileg akkor szokott lenni ha valakinek feltunoen nagyerteku ingatlanja, gepjarmuvei lesznek, amiknek az erteke nincs osszhangban a NAV altal kimutatott jovedelemmel"
Nem ezt hívják adócsalásnak?"
Nem. A NAV által kimutatott jövedelem és a valóság eltérhet egymástól. Tud arról a NAV, hogy telitalálatom volt az ötös lottón? Nem tud róla. Megmutatom, hogy ebből van, és kész.
2021. nov. 8. 16:24
14/49 A kérdező kommentje:
Eh ha nem vallod be a nyereményt azzal már el is követted az adócsalást. Ha nem vallod be a nyereményt de befizeted a nyerenyadot azt viszont nem tudom értelmezni. Ha olyan nyerenyrol van szó amiből már levonták a nyeremenyadot akkor oké. Persze ott is kérdés van e vallási kötelezettség. Ha van és nem tettél eleget akkor bírság van. Ekkor természetesen nem adócsalás van csak annak a gyanúja.
Kérdező, látszik nagyon sokmindent nem értesz az adózással, "adócsalással" kapcsolatban. Amennyiben nem csak fiktív a kérdésed, akkor menj el könyvelőhöz/adótanácsadóhoz, pár ezresért fel fog világosítani. Vagy keress rá pl a tippmix szelvény adás-vételére, és logikázd ki, hogy miért is csinálnak ilyet :)
2021. nov. 8. 17:04
16/49 A kérdező kommentje:
Neked vannak fogalmi gondjaid. Az adócsalás az ha bevallaskoteles jövedelmet nem vallanak be... És a kérdést magát se értetted meg. Az hogy hogy tudod elbujtatni a jövedelmeket az ellenőrök elől mellékes az adócsalás attól még megvalósul. Ha nem tudják bizonyítani akkor jól csináltad de ne felejtsd el hogy minden bűnöző azt hiszi hogy övé a tökéletes bűntény de a börtönök 130%-os telítettségelben vannak. Itt azért van némi ellentmondás...
Nem véletlenül írtam idézőjelben a szót, mivel az előttem szólok rosszul használták. De sajnálom, ha ennyire nem ment át, amit írtam. Az a baj ezzel az anonim fórummal, hogy nem tudod melyik választ ki írta, és az én válaszomat összemostad valaki előttem szólóéval. De mindegy, azt hiszel amit akarsz, engem továbbra nem érdekel a kérdés, pedig sokat tudtam volna segíteni, ha te is úgy álltál volna hozzá.
2021. nov. 8. 17:23
18/49 A kérdező kommentje:
Ezt hívják trollkodasnak. Nem érdekel a kérdés de össze vissza irkalsz bele -nem választ hanem terelést - majd arra hivatkozva tagadod meg a tisztázast hogy a másik szól hogy csak terelsz. A kérdésre adott válaszról pedig egyáltalán nincs szó a részedről.
Jólvan, ha te ettől jobban alszol, akkor troll vagyok :) Lelked rajta.
2021. nov. 8. 17:46
A lottó nyeremény teljesen jó példa volt. Nem kell adobevallasba beírni. A milliárdos nyereményt se. A szerencsejáték Zrt fizeti az adót.
Tehát első körben nem tudja a NAV miért van sok pénzed csak gyanús leszel valamiért. De mutatsz egy halom nyertes sorsjegyet, lottó szelvényt és jó esetben ezzel elhiszik, hogy abból van a pénz.
2021. nov. 8. 17:53
Kapcsolódó kérdések: