TB le mondása lehetséges ?
1 evet dolgoztam Magyarországon aztán miután ott hagytam a munkám a TB magamnak fizettem
De már 1 éve nem dolgozom
Mert külföldön vagyok
Most jött az 1 eves elmaradás kb 100 ezer
Ezt köteles vagyok ki fizetni vagy van valami más lehetőség ? Enyhítés ? Le mondás stb ? Bármi
2 állampolgár vagyok (ukrán magyar )
"Esetleg ha nem fizetem akkor egy idő múlva el évül ? 4-5 év múlva ?"
Te most miért a nehezebbik és szarabb utat választod?!?!?!?!
Ha évül belőle (mert évül), akkor jön hozzá a következő adag. Ugyanis amíg nem jelented be a NEAK-nak, hogy külföldön biztosított vagy, addig szépen (életed végéig) íródnak elő az újabb és újabb járulékok. Tehát mindig lesz olyan, ami éppen nem évült el.
"Vagy addig is csak nő és be hajtsák előbb utóbb ?"
Ez így van.
Létezik nemzetközi jogsegély. Ez annyit jelent, hogy a NAV-nak van lehetősége külföldön lévő vagyonodból is behajtani a tartozást ugyanúgy, ahogy a külföldi adóhatóságnak itt Magyarországon.
Egy végrehajtási eljárás nem olcsó mulatság. De ha Neked megéri ez csak azért, mert "lusta" vagy...
"Azt nem tudom, hogy ha úgy el vagy tűnve,"
Akkor a végrehajtó jelöl ki részedre egy ügygondnokot (ügyvédet) és rajta keresztül folyik az eljárás. Tehát nem Neked kézbesítik az iratokat, hanem az ügygondnoknak. Ő védi ilyenkor az "érdeked", de jogos végrehajtás ellen Ő sem tud mit tenni. Persze nem ingyen dolgozik, amit szintén behajtanak majd rajtad, mint a végrehajtás egyik fajta költségét.
Emberünk lelépett külföldre, maga után hagyva némi ingatlant. Semmilyen értesítést nem vett át, tojt az egészre. Mire hazaért, már nem volt ingatlana. Mindezt úgy, hogy ha a fenti bejelentést megteszi az illetékes szervhez időben, nem keletkezett volna ilyen jellegű kötelezettsége, aminek a fejében árverésen eladta a végrehajtó az ingatlant.
Mi ebből a tanulság? Na mi?
Te most készen kapod a megoldást. Mi a bajod vele, hogy nem élsz a lehetőséggel?
"Létezik nemzetközi jogsegély. Ez annyit jelent, hogy a NAV-nak van lehetősége külföldön lévő vagyonodból is behajtani a tartozást ugyanúgy, ahogy a külföldi adóhatóságnak itt Magyarországon."
Igen, max a tankönyvekben.
Kérdezd majd meg erről az 50 leggazdagabb magyart is a Forbes listán.
Konkrétan Gattyán György esetébe (pedig csak portugália) is szépen beletört a bicskája a navnak, még kártérítést is kapott.
Kérdező:
Én a helyedben hagynám a francba, ahogy ismerősöm is aki hollandiába költözött és a lakcímét is fiktiváltatta!
A gyakorlatban szerintem ez az egész ott el is akad, ha már nem találnak mást csak fiktív lakcímet arra ugyanis hiába küldene postai felszólítást, jogilag értelmetlen és szerintem szabálytalan is...
Fiktív lakcímre küldött felszólítást pedig nem lehet kézbesítettnek venni! De nyugodtan kérdezzen meg egy jogászt vagy bírót aki szerint ez nem így van!
"Igen, max a tankönyvekben."
Hát hogyne, kedves kolléga. Ön biztosan tudja. Azt is, hogy melyik országgal milyen megállapodást kötött Magyarország erre vonatkozóan. :)
Ne tanácsolj ilyen butaságokat a kérdezőnek. Rendezze le a dolgot úgy, ahogy leírtam és probléma megoldva. Ne tetézze a bajt feleslegesen, ha szabályosan meg tudja oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!