TB le mondása lehetséges ?
1 evet dolgoztam Magyarországon aztán miután ott hagytam a munkám a TB magamnak fizettem
De már 1 éve nem dolgozom
Mert külföldön vagyok
Most jött az 1 eves elmaradás kb 100 ezer
Ezt köteles vagyok ki fizetni vagy van valami más lehetőség ? Enyhítés ? Le mondás stb ? Bármi
2 állampolgár vagyok (ukrán magyar )
Egyeztetni kell arról, hogy az adott időszakban te nem tartózkodtál magyarország területén... Útlevél / vízum.
Így társadalom biztoítási jogviszonyra sem lehettél jogosult!
Ergo nem volt miért fizetned!
"Ha be tudod bizonyítani, hogy külföldön volt biztosítási jogviszonyod, akkor le fogják törölni a tartozást."
Eu tagországok esetén!
Ami nem EU-s ott nem köteles bizonygatni.
Elégnek kell lennie az, ha igazolja, hogy nem volt az országban / EU-ban a vitatott időszak alatt.
"TB le mondása lehetséges ?
2 állampolgár vagyok (ukrán magyar )"
Igen.
Dobod a magyar állampolgárságot, és csak vízummal lépsz be, ha magyarországra jössz.
Ennyi mindent összehordani!
A magyarországi Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz eljuttatni a NEU.70 nyomtatványt értelemszerűen kitöltve, csatolni hozzá a külföldi biztosító által kiállított igazolást.
A benyújtott NEU.70 adatlap alapján arra az időszakra törlik az egészségügyi szolgáltatási járulékot ("TB"), amely időszak alatt külföldön fennállt a biztosításod.
Kapsz majd róla írásban értesítést is.
Innen le tudod tölteni:
Esetleg ha nem fizetem akkor egy idő múlva el évül ? 4-5 év múlva ?
Vagy addig is csak nő és be hajtsák előbb utóbb ?
Ha felszólítgatnak, akkor minden alkalommal újraindul az 5 év elévülés. Ha nem veszed át a levelüket, akkor a 2. próbálkozás után kézbesítettnek veszik.
Azt nem tudom, hogy ha úgy el vagy tűnve, hogy nem talál a postás, akkor kézbesítettnek minősül-e, de egyszerűbb tisztán elintézni a dolgokat, mint bujkálni a hivatalok elől (akkor is, ha az utóbbi ősi magyar szokás...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!