Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » TB le mondása lehetséges ?

Norbi-5 kérdése:

TB le mondása lehetséges ?

Figyelt kérdés

1 evet dolgoztam Magyarországon aztán miután ott hagytam a munkám a TB magamnak fizettem

De már 1 éve nem dolgozom

Mert külföldön vagyok

Most jött az 1 eves elmaradás kb 100 ezer

Ezt köteles vagyok ki fizetni vagy van valami más lehetőség ? Enyhítés ? Le mondás stb ? Bármi

2 állampolgár vagyok (ukrán magyar )

2021. nov. 3. 20:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
98%
Ha be tudod bizonyítani, hogy külföldön volt biztosítási jogviszonyod, akkor le fogják törölni a tartozást.
2021. nov. 3. 20:50
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az 1-es írja. Ha más országban biztosított voltál az 1 év alatt, akkor nem kell kifizetned.
2021. nov. 3. 21:46
 3/13 anonim ***** válasza:
74%
Először is menjél be hozzájuk személyesen vagy hívd fel őket. Aztán bizonytanod kell, hogy biztosított voltál. Raffináltak amúgy, nekem is 2 évre küldték ki a számlát.
2021. nov. 3. 21:59
 4/13 anonim ***** válasza:
67%
Én a személyes találkozót kihagynám, hacsak nem vagy profi a jogszabályokban... mert kitalálják, hogy még mit és hogy NEM csináltál meg... az 1/1 válasz igaz. Bebizonyítani egy A1-sel tudod, kitöltöd és lepecsételed (jobb esetben nem Te, hanem a biztosító - de szükség törvényt bont....). Németországban van kb. 800 egészségbiztosító, szerinted bármelyik ki fog rólad adni adatot egy magyar ügyintézőnek? NEM. Ugyanis rájuk nem vonatkozik az EU jogsegély szolgálat, az adóhivatalokra, nyugdíjra és egyéb állami szervre vonatkozik. Azaz TE döntöd el, hogy fizetsz, vagy legális papírt hozol és nem fizetsz, vagy vállalod az okirathamisítás kockázatát és a 4 év elévülési időt kihúzod és nem fizetsz....Bírom az ilyen kérdéseket...
2021. nov. 4. 11:46
 5/13 anonim ***** válasza:
46%

Egyeztetni kell arról, hogy az adott időszakban te nem tartózkodtál magyarország területén... Útlevél / vízum.

Így társadalom biztoítási jogviszonyra sem lehettél jogosult!

Ergo nem volt miért fizetned!

2021. nov. 4. 12:14
 6/13 anonim ***** válasza:

"Ha be tudod bizonyítani, hogy külföldön volt biztosítási jogviszonyod, akkor le fogják törölni a tartozást."

Eu tagországok esetén!

Ami nem EU-s ott nem köteles bizonygatni.

Elégnek kell lennie az, ha igazolja, hogy nem volt az országban / EU-ban a vitatott időszak alatt.

2021. nov. 4. 12:16
 7/13 anonim ***** válasza:
51%

"TB le mondása lehetséges ?

2 állampolgár vagyok (ukrán magyar )"

Igen.

Dobod a magyar állampolgárságot, és csak vízummal lépsz be, ha magyarországra jössz.

2021. nov. 4. 12:18
 8/13 anonim ***** válasza:

Ennyi mindent összehordani!

A magyarországi Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz eljuttatni a NEU.70 nyomtatványt értelemszerűen kitöltve, csatolni hozzá a külföldi biztosító által kiállított igazolást.

A benyújtott NEU.70 adatlap alapján arra az időszakra törlik az egészségügyi szolgáltatási járulékot ("TB"), amely időszak alatt külföldön fennállt a biztosításod.

Kapsz majd róla írásban értesítést is.

Innen le tudod tölteni:

[link]

2021. nov. 4. 17:53
 9/13 A kérdező kommentje:

Esetleg ha nem fizetem akkor egy idő múlva el évül ? 4-5 év múlva ?

Vagy addig is csak nő és be hajtsák előbb utóbb ?

2021. nov. 6. 20:22
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha felszólítgatnak, akkor minden alkalommal újraindul az 5 év elévülés. Ha nem veszed át a levelüket, akkor a 2. próbálkozás után kézbesítettnek veszik.

Azt nem tudom, hogy ha úgy el vagy tűnve, hogy nem talál a postás, akkor kézbesítettnek minősül-e, de egyszerűbb tisztán elintézni a dolgokat, mint bujkálni a hivatalok elől (akkor is, ha az utóbbi ősi magyar szokás...)

2021. nov. 6. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!