Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért kell fizetnem gépjármű...

Miért kell fizetnem gépjármű adót év végén az idei évre?

Figyelt kérdés
2021 májusban vettem egy (használt) autót, és most jött, hogy kell fizetnem 7000 ft gépjármű adót a 2021 évre, de én úgy tudtam, hogy a gépjármű adót mindig év elején fizettetik meg az adott évre azzal a személlyel, aki akkor a tulajdonosa, vagy nem így van?

2021. okt. 22. 10:00
 1/7 anonim ***** válasza:
61%
Megtört a díj, amikor a tiéd volt már neked kell fizetni arra az időszakra, az előző tulajnak meg visszajár amit arra az időszakra kifizetett, amikor a tied volt.
2021. okt. 22. 10:06
 2/7 A kérdező kommentje:
az előző autómra mikor eladtam májusban (autócsere volt) már kifizettem az éveset, akkor nekem nem járt vissza semmi sem
2021. okt. 22. 10:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Vagy csak nem kérted vissza a NAV-tól, valószínűleg bent van az. Érdeklődj utána, mert jóvá lehet iratni a most kivetettre, így lehet nem is kell fizetned.
2021. okt. 22. 10:16
 4/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Ki volt vonva az autó a forgalomból, vagy most hozták be külföldről?
2021. okt. 22. 12:28
 5/7 A kérdező kommentje:
Ki volt vonva ideiglenesen 2,5 éve kb
2021. okt. 22. 14:06
 6/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

Akkor azért.

"Az év közben újonnan, vagy újra forgalomba helyezett gépjármu utáni adó alanya az, aki/amely a

forgalomba helyezés hónapjának utolsó napján a hatósági nyilvántartásban tulajdonosként szerepel.

Az adókötelezettség a gépjármu forgalomba helyezését követo hónap 1. napján kezdodik."

Ez valószínűleg pontosan így van leírva a kapott határozatban.

2021. okt. 22. 14:53
 7/7 A kérdező kommentje:
így logikus, köszönöm
2021. okt. 22. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!