Miért kell fizetnem gépjármű adót év végén az idei évre?
Figyelt kérdés
2021 májusban vettem egy (használt) autót, és most jött, hogy kell fizetnem 7000 ft gépjármű adót a 2021 évre, de én úgy tudtam, hogy a gépjármű adót mindig év elején fizettetik meg az adott évre azzal a személlyel, aki akkor a tulajdonosa, vagy nem így van?2021. okt. 22. 10:00
1/7 anonim válasza:
Megtört a díj, amikor a tiéd volt már neked kell fizetni arra az időszakra, az előző tulajnak meg visszajár amit arra az időszakra kifizetett, amikor a tied volt.
2/7 A kérdező kommentje:
az előző autómra mikor eladtam májusban (autócsere volt) már kifizettem az éveset, akkor nekem nem járt vissza semmi sem
2021. okt. 22. 10:11
3/7 anonim válasza:
Vagy csak nem kérted vissza a NAV-tól, valószínűleg bent van az. Érdeklődj utána, mert jóvá lehet iratni a most kivetettre, így lehet nem is kell fizetned.
4/7 Koplárovics Béci válasza:
Ki volt vonva az autó a forgalomból, vagy most hozták be külföldről?
5/7 A kérdező kommentje:
Ki volt vonva ideiglenesen 2,5 éve kb
2021. okt. 22. 14:06
6/7 Koplárovics Béci válasza:
Akkor azért.
"Az év közben újonnan, vagy újra forgalomba helyezett gépjármu utáni adó alanya az, aki/amely a
forgalomba helyezés hónapjának utolsó napján a hatósági nyilvántartásban tulajdonosként szerepel.
Az adókötelezettség a gépjármu forgalomba helyezését követo hónap 1. napján kezdodik."
Ez valószínűleg pontosan így van leírva a kapott határozatban.
7/7 A kérdező kommentje:
így logikus, köszönöm
2021. okt. 22. 15:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!