Idet Lenke kérdése:
Az idén áprilisban vásároltam egy autót, át is irattam a nevemre. Az idénre kell-e adót fizetnem az autóra?
Figyelt kérdés
2018. júl. 2. 15:22
1/8 belapus válasza:
Kötelező biztosítást és gépjárműadót is.Az utóbbit időarányosan.
2/8 anonim válasza:
Nem.
Gépjárműadót csak abban az esetben kell fizetned, ha eddig ki volt vonva forgalomból.
Mert amúgy az fizeti, akinek a nevén van adott év január 1-jén.
(adtam-vettem már néhány kocsit, mindig így volt)
3/8 belapus válasza:
Mondjuk én föltételeztem, hogy - használt autó esetén - az előző tulajdonos kivonatta a forgalomból a járművet, mert így valamennyit tud spórolni.
4/8 anonim válasza:
Ha kereskedésből vetted és oda 2018.01.01. előtt került, akkor igen!
5/8 A kérdező kommentje:
Az autó nem volt kivonva forgalomból. Leadta a régi tulaj a kereskedésnek és vett egy nagyobbat. Szóval kereskedésből vettem... De a régi tulaj 2018 elején nem kelett volna adózzon rá?
2018. júl. 3. 07:59
6/8 anonim válasza:
Most akkor mi a helyzet, kérek tőled, hogy fizess rá azonnal teljesítményadót?
7/8 anonim válasza:
az önkormányzat 2019-ben fog küldeni csekket neked, csak akkor kell fizetned.
kivéve ha idén december 31-ig eladod az autót.
8/8 A kérdező kommentje:
Igen, így lenne a logikus, hogy kapjak csekket jövőre. Köszönöm szépen a segítséget.
2018. júl. 4. 09:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!