Én kaphatok vissza szja-t?
Figyelt kérdés
Sziasztok ! Egy gyermeket nevelő anyuka vagyok,jelenleg gyes-re jogosult és családi pótlékra. Férjem megkapja a számlájára a befizetett szja-t ,viszont arról nem láttam semmit,hogy nekünk akik gyes-en vannak jár e ? Gondolom nem ,de azért hátha valaki okosabb itt nálam. Köszönöm előre is2021. okt. 19. 22:42
1/5 anonim válasza:
Mivel a gyesből nem fizetsz szja-t, ezért értelemszerűen nem is kaphatod azt vissza.
Egész évben gyesen voltál/leszel?
2/5 A kérdező kommentje:
Igen ,1 éves a kislányom ,de most az élet úgy hozta,hogy muszáj elmennem dolgozni,így novembertől munkába állok ha minden igaz.
2021. okt. 19. 22:51
3/5 anonim válasza:
Hát ha novembertől megint dolgozol, akkor majd visszajár az az szja, amit novemberre és decemberre fizetsz be.
Viszont biztos vagy benne, hogy gyesen vagy? Nem lehet, hogy gyeden?
4/5 anonim válasza:
Igen ez fontos kerdes, a gyed talan 2 eves korig jar, biztos hogy gyesen vagy?
5/5 anonim válasza:
"Igen ,1 éves a kislányom ,de most az élet úgy hozta,hogy muszáj elmennem dolgozni,így novembertől munkába állok ha minden igaz."
Ez alapján nagyobb az esély, hogy tényleg GYES ellátást kap a kérdező.
Persze ez még nem biztos, előfordulhat, hogy GYED ellátást kap.
Nem mindegy, mert a két ellátás között SZJA szempontjából jelentős eltérés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!