Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Én kaphatok vissza szja-t?

Én kaphatok vissza szja-t?

Figyelt kérdés
Sziasztok ! Egy gyermeket nevelő anyuka vagyok,jelenleg gyes-re jogosult és családi pótlékra. Férjem megkapja a számlájára a befizetett szja-t ,viszont arról nem láttam semmit,hogy nekünk akik gyes-en vannak jár e ? Gondolom nem ,de azért hátha valaki okosabb itt nálam. Köszönöm előre is
2021. okt. 19. 22:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Mivel a gyesből nem fizetsz szja-t, ezért értelemszerűen nem is kaphatod azt vissza.

Egész évben gyesen voltál/leszel?

2021. okt. 19. 22:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen ,1 éves a kislányom ,de most az élet úgy hozta,hogy muszáj elmennem dolgozni,így novembertől munkába állok ha minden igaz.
2021. okt. 19. 22:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát ha novembertől megint dolgozol, akkor majd visszajár az az szja, amit novemberre és decemberre fizetsz be.

Viszont biztos vagy benne, hogy gyesen vagy? Nem lehet, hogy gyeden?

2021. okt. 19. 22:57
 4/5 anonim válasza:
Igen ez fontos kerdes, a gyed talan 2 eves korig jar, biztos hogy gyesen vagy?
2021. okt. 20. 13:50
 5/5 anonim ***** válasza:

"Igen ,1 éves a kislányom ,de most az élet úgy hozta,hogy muszáj elmennem dolgozni,így novembertől munkába állok ha minden igaz."

Ez alapján nagyobb az esély, hogy tényleg GYES ellátást kap a kérdező.

Persze ez még nem biztos, előfordulhat, hogy GYED ellátást kap.

Nem mindegy, mert a két ellátás között SZJA szempontjából jelentős eltérés van.

2021. okt. 21. 04:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!