Kaphatok vissza pénzt? Ha igen, hogyan deríthetem ki, hogy miért?
Tavaly év közben munkahelyet váltottam. A jelenlegi munkahelyemtől kaptam egy papírt, mely szerint 0 az "egyenlegem", azaz nem kapok vissza és nem is kell fizetnem. Most kijött, h kb. 60-at kapok vissza. (elektronikus adóbevallás)
Nagyon az az érzésem, hogy az előző helyen valamit trükköztek, vagy hasonló.
Az év közben leadott nyilatkozat szerint kiszámolt adóelőleg figyelembe vételével az egyenleged nyugodtan lehet nulla. Hiszen a munkáltató csak azzal tud számolni, ami a rendelkezésére áll.
Év végén az adóbevallásban ettől el lehet (és sok esetben el is kell térni), mivel lehet, hogy a családi kedvezményt másképp érvényesíti a dolgozó. Akkor jöhetnek az eltérések, amit rendezni kell. A Te esetedben az eltérés visszaigénylés formájában jött.
Én év közben például nem kértem a családi kedvezményt, a munkáltatói igazoláson szintén nullára jöttem ki. A bevallásban mégis kaptam vissza 120 ezret, mivel a bevallásban érvényesítettem a kedvezményt, nem pedig az év közbeni (munkáltatói) adóelőlegeknél.
Hát kb. ennyi... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!